08 Μαϊ 2017

ΒΡΑΒΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΦΗΒΟΥΣ ΡΗΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΑΣ

Η συμμετοχή των μαθητών του Γυμνασίου μας στους πρώτους διασχολικούς αγώνες ρητορικής για μαθητές Γυμνασίου, το Σαββατοκύριακο, αποτέλεσε μία εξαιρετική εμπειρία. Όλα τα παιδιά πήραν μέρος με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και διάθεση να απολαύσουν πάνω απ' όλα την άμιλλα, σ' ένα παιχνίδι λόγου-αντιλόγου, αυθόρμητης έκφρασης και ανάγνωσης λογοτεχνικών κειμένων με την απαραίτητη θεατρικότητα.

Ειδικότερα, στο αγώνισμα της εκφραστικής ανάγνωσης οι μαθήτριές μας Μαζαράκη Δέσποινα, Καρδιασμένου Αδαμαντία και Δηλαβέρη Μαρία απέσπασαν διθυραμβικά σχόλια και κατέκτησαν υψηλές θέσεις στον διαγωνισμό, με αποκορύφωμα το δεύτερο βραβείο που κέρδισε η μαθήτρια της Β' Γυμνασίου Μαζαράκη Δέσποινα, διαβάζοντας το απόσπασμα του Οδυσσέα Ελύτη "Ζεις μονάχα μια φορά", μ' έναν καθηλωτικό και πραγματικά συγκινητικό τρόπο!

Όλοι μας συνειδητοποιήσαμε πόσο μεγάλη σημασία έχει η άρτια και προσεγμένη έκφραση, στη διαδικασία της επικοινωνίας, της πειθούς και του διαλόγου, μέσα από το ρητορικό παιχνίδι, που μας προετοιμάζει για τους διαλόγους με πολιτισμό... στην ενήλικη ζωή μας.

Μπράβο στη Δέσποινά μας!

Συγχαρητήρια στα παιδιά μας, που με παρρησία συμμετείχαν σ' έναν ακόμη δημιουργικό διαγωνισμό έξω από τα όρια του σχολείου μας! 

Σχετικά Άρθρα

Πρέπει να συνδεθείτε για να σχολιάσετε.
Αρχείο
  • Πρόσφατα
  • Δημοφιλή
  • Ετικέτες