31 Ιαν 2019

ΡΗΤΟΡΙΚΕΣ ΑΝΤΙΛΟΓΙΕΣ ΜΕ ΕΚΦΡΑΣΤΙΚΗ ΔΕΙΝΟΤΗΤΑ

Στον Διασχολικό Διαγωνισμό Ρητορικής Τέχνης 2019, που διοργανώθηκε από τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα - Λιναρδάτου, συμμετείχαν οι μαθητές του Oμίλου Ρητορικής του Λυκείου μας, το σαββατοκύριακο 26-27 Ιανουαρίου.

Οι μαθητές μας, με εξαιρετική ρητορική εκφραστικότητα, μπήκαν με πάθος στην υποστήριξη των επιχειρημάτων τους σχετικά με το αν η ζωή στις μεγαλουπόλεις εντείνει το αίσθημα της μοναξιάς, καθώς και αν η τήρηση των προσωπικών δεδομένων αναιρεί την ατομική ελευθερία, όπως και κατά πόσον τα επιτεύγματα των επιστημών της γενετικής προόδου προκαλούν περισσότερα προβλήματα απ' ό,τι οφέλη.

Σε τόσο ουσιαστικά και σύγχρονα θέματα, που ακόμη και οι ενήλικες δεν μπορούμε να απαντήσουμε με βεβαιότητα ποια θέση θα παίρναμε, οι μαθητές μας παρέδωσαν μαθήματα πολιτισμού, σεβασμού στην προσωπικότητα του "αντιπάλου" και αξιοθαύμαστης εκφραστικής άμιλλας.

Παράλληλα, στον αυθόρμητο λόγο, οι μαθητές επέλεξαν να ασχοληθούν με τη φράση "Ο τολμών νικά", αποκομίζοντας διθυραμβικά σχόλια από τους κριτές για την πρωτοτυπία της διήγησής τους, τη σαφήνεια, την παραστατικότητα, τη θεατρικότητα και την ευστοχία των επιχειρημάτων τους. 

Οι μαθήτριές μας, Κλεοπάτρα και Αδαμαντία ήταν στις πέντε πρώτες καλύτερες ομιλήτριες όλης της διοργάνωσης ενώ κάποιοι από τους κριτές έγραψαν το εξής σχόλιο για όλους τους μαθητές μας: "Γεννημένοι ρήτορες! Εξαιρετικές παρουσίες συνολικά!" 

Για μία ακόμη φορά, νιώσαμε τόσο περήφανοι για την εξέλιξη των μαθητών σε έναν τομέα που θα είναι τόσο απαραίτητος στη μετέπειτα ενήλικη πορεία τους, το γενικότερο ήθος τους και την αξιοπρεπή παρουσία τους έξω από τα πλαίσια του σχολείου τους.

Μπράβο παιδιά, που "τολμάτε... και νικάτε" στην προφορική σας... έκθεση χρησιμοποιώντας ορθό λόγο και συζητώντας με παρρησία και ευρηματικότητα.     

 

    

Σχετικά Άρθρα

Πρέπει να συνδεθείτε για να σχολιάσετε.
Αρχείο
  • Πρόσφατα
  • Δημοφιλή
  • Ετικέτες