10 Απρ 2019

ΜΙΚΡΟΙ ΡΗΤΟΡΕΣ... ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΛΟΓΟΥ!

Στους διασχολικούς αγώνες Γυμνασίων, "Ρήσεις - Αντι...ρήσεις" συμμετείχαν το Σαββατοκύριακο 6-7 Απριλίου, οι μαθητές του Ομίλου Ρητορικής του Γυμνασίου μας. Τα παιδιά διαγωνίστηκαν με ιδιαίτερη ρητορική διάθεση, είτε σε ατομικά αγωνίσματα, όπως η εκφραστική ανάγνωση και ο αυθόρμητος λόγος, είτε σε ομαδικά, όπως οι διττοί λόγοι επιχειρηματολογίας.

Λόγος και αντίλογος, λοιπόν, σε θέματα σχετικά με την προτίμηση στο έντυπο ή το ηλεκτρονικό βιβλίο και κατά πόσο οι γυναίκες έχουν ίσα δικαιώματα με τους άντρες, στην ανάληψη υψηλών αξιωμάτων, προβλημάτισαν τους μαθητές, που ανέδειξαν με πάθος το ρητορικό τους ταλέντο. Εκφραστική ανάγνωση λογοτεχνικών και δημοσιογραφικών κειμένων, με θεατρικότητα και φαντασία στην ανάπτυξη θεμάτων, όπως η λέξη "νοσταλγία" και η φράση "Να 'σαι καλά δάσκαλε που μου έμαθες...", μας συγκίνησαν πραγματικά, για την εφηβική ματιά τους.

Τα παιδιά, ευρηματικά, πρωτότυπα και κυρίως χαρούμενα, απόλαυσαν ένα σαββατοκύριακο με συνομηλίκους τους, συνειδητοποιώντας την αξία της ορθής έκφρασης και της πειθούς, με σεβασμό στον εκάστοτε συνομιλητή και γενικότερα στους κανόνες του διαλόγου.

 

Σχετικά Άρθρα

Πρέπει να συνδεθείτε για να σχολιάσετε.
Αρχείο
  • Πρόσφατα
  • Δημοφιλή
  • Ετικέτες