02 Μαϊ 2018

ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ "ΕΥ ΛΕΓΕΙΝ"!

Τα παιδιά του Ομίλου Ρητορικής του σχολείου μας συμμετείχαν στους Β' Μαθητικούς Αγώνες Ρητορικής Τέχνης Γυμνασίων, στις 28 και 29 Απριλίου, στο Ράλλειο Γυμνάσιο Θηλέων στον Πειραιά.

Στους ρητορικούς αγώνες, οι μαθητές και οι μαθήτριές μας διαγωνίστηκαν σε διττούς λόγους, αυθόρμητο λόγο και εκφραστική ανάγνωση, σε ένα διασχολικό πρωτάθλημα με τη συμμετοχή 25 σχολείων.

Τα επιχειρήματα ήταν καταιγιστικά μεταξύ των ομάδων του λόγου και του αντιλόγου, πάνω σε θέματα τόσο επίκαιρα όσο και διαχρονικά. Έτσι, λοιπόν,τα παιδιά αντιλογούσαν σχετικά με το αν το facebook μας φέρνει πιο κοντά, αν η ενδυμασία μας καθορίζει την προσωπικότητά μας, αν ο συνεχής έλεγχος των γονέων στα παιδιά είναι απαραίτητος, καθώς και αν κάθε πόλεμος πρέπει να αποφεύγεται, ακόμη και ο αμυντικός. Διάλογος, ενστάσεις, ερωταπαντήσεις, όλα, στο όνομα ενός αξιοθαύμαστου δημοκρατικού κλίματος, με στόχο το "ευ λέγειν"!

Στο αγώνισμα του αυθόρμητου λόγου τα παιδιά ανέπτυξαν θέματα γύρω από τις ικανότητες επιβίωσης, τη νίκη και την ήττα στην καθημερινότητά μας και γενικότερες αξίες ζωής. Ταυτόχρονα, η εκφραστική ανάγνωση των μαθητών ήταν αξιοθαύμαστη! Σειρά από λογοτεχνικά έργα εκτυλίσσονταν μπροστά μας, με συγκινητικό και θεατρικό τρόπο.

Και, ναι! Τα αποτελέσματα και φέτος μας έκαναν περήφανους! Ο Γιώργος Στεργιόπουλος και η ομάδα του έφτασαν στον τελικό των διττών λόγων και ο Αλέξανδρος Χέλμης εντυπωσίασε, φτάνοντας στον τελικό, με την ομιλία του στον αυθόρμητο λόγο, ενώ η Κλεοπάτρα Ταχιάτη βραβεύτηκε ως μία από τις καλύτερες ομιλήτριες των αγώνων στις αντιλογίες.

Μπράβο παιδιά! Για τη ρητορική σας δεινότητα, τη διάθεσή σας να βελτιώνετε τον τρόπο έκφρασής σας, μέσα από την ορθότερη χρήση της ελληνικής γλώσσας, το κέφι σας να περνάτε το ηλιόλουστο σαββατοκύριακό σας σε έναν τόσο ενδιαφέροντα διασχολικό αγώνα ρήσεων και αντι-ρήσεων, με δημιουργικά παιχνίδια λόγου, πειθούς και συνεργατικού πνεύματος. 

 

Σχετικά Άρθρα

Πρέπει να συνδεθείτε για να σχολιάσετε.
Αρχείο
  • Πρόσφατα
  • Δημοφιλή
  • Ετικέτες