Τα παιδιά στο Γυμνάσιο θα πρέπει να αποκτήσουν τα ερεθίσματα ώστε να αποφασίσουν το είδος σπουδών που θα ακολουθήσουν μετά το τέλος του Λυκείου, προκειμένου να επιτύχουν την επαγγελματική τους αποκατάσταση και αργότερα την κοινωνική τους καταξίωση. Για τον λόγο αυτό το σχολείο μας δημιούργησε τμήμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού πλαισιωμένο από έμπειρους εκπαιδευτικούς και ψυχολόγους, των οποίων ο ρόλος είναι συμβουλευτικός αλλά και καθοριστικός τις περισσότερες φορές για το μέλλον των παιδιών. Το τμήμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού διερευνά μεταξύ άλλων τις ικανότητες, τις φιλοδοξίες, τους στόχους, την προσωπικότητα, την σκέψη, την ψυχολογία των νεαρών μαθητών και, στη συνέχεια, με διάλογο, ενθάρρυνση, επιχειρήματα και ερεθίσματα θέτει τους μελλοντικούς στόχους, οι οποίοι με την αποφοίτηση από το Λύκειο, θα έχουν αρχίσει να υλοποιούνται.
Οι βάσεις για την ολοκλήρωση της σχολικής και της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης του μαθητή μπαίνουν στο γυμνάσιο. Γι’ αυτόν τον λόγο εισάγουμε τη δημιουργία «βιογραφικό του μαθητή» στο οποίο περιλαμβάνονται όλες οι δράσεις, συμμετοχές και πρωτοβουλίες. Το βιογραφικό εμπλουτίζεται συνεχώς και συνοδεύει τα παιδιά σε όλη τους τη σχολική ζωή, ενώ αποτελεί ένα επιπλέον εφόδιο για τη συνέχεια των σπουδών τους.
- Τα παιδιά ευαισθητοποιούνται και συμμετέχουν εθελοντικά σε δράσεις. Έτσι, μαθαίνουν να σέβονται και να προστατεύουν το περιβάλλον και να στέκονται δίπλα στον συνάνθρωπό τους.
- Τα παιδιά συμμετέχουν σε θεατρικές ομάδες, μουσικά σχήματα και αθλητικές διοργανώσεις. Έτσι, αναδεικνύονται πολλές πτυχές της προσωπικότητάς τους και ενισχύονται πολλαπλές μορφές δημιουργικότητας.
- Συνδέουμε δράσεις και μαθήματα με πραγματικούς τομείς της οικονομίας. Οι μαθητές μας δημιουργούν εικονική επιχείρηση, αναλαμβάνουν τους ρόλους των στελεχών, καταρτίζουν επιχειρησιακό πλάνο και συμμετέχουν σε επιχειρηματικούς αγώνες.