Εκπαιδευτήρια ΠΑΛΛΑΔΙΟ - Τμήμα Καλών Τεχνών

Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα του Τμήματος Καλών Τεχνών των Εκπαιδευτηρίων ΠΑΛΛΑΔΙΟ. Η καλλιτεχνική παιδεία των μαθητών μας αποτελεί πολύ σημαντική προτεραιότητα του σχολείου μας. Πιστεύουμε ότι κάθε παιδί πρέπει να έχει τα ερεθίσματα από την οικογένεια και από το σχολείο που θα το κανουν να αγαπήσει την τέχνη σε όλες της τις εκφάνσεις. Επιμένουμε, επομένως, στο να δίνουμε στα παιδιά τα κατάλληλα ερεθίσματα κατά τη διάρκεια της σχολικής ζωής, ξεκινώντας από το Νηπιαγωγείο και αργότερα στο Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο.

ΘΕΑΤΡΟ
Εκπαιδευτήρια ΠΑΛΛΑΔΙΟ - Τμήμα Καλών Τεχνών - Θέατρο

Στο μάθημα της Θεατρικής Αγωγής, τα παιδιά μέσα από μία σειρά ασκήσεων, παιχνιδιών και τεχνικών αυτοσχεδιασμού και αναπαράστασης, έχουν τη δυνατότητα να διευρύνουν τη λεκτική και κινητική τους έκφραση, τη φαντασία και την παρατηρητικότητά τους. Στόχος του μαθήματος είναι να δώσει στα παιδιά μια ευκαιρία δραματικής έκφρασης, ψυχαγωγίας και ουσιαστικής επικοινωνίας. Η οργάνωση θεατρικής παράστασης στο τέλος της χρονιάς ενώνει την ομάδα μέσα από την κοινή θεατρική εμπειρία.

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ
Εκπαιδευτήρια ΠΑΛΛΑΔΙΟ - Τμήμα Καλών Τεχνών - Καλλιτεχνικά

Στο μάθημα των Εικαστικών, τα παιδιά αναπτύσσουν γνωστικές ικανότητες που τους επιτρέπουν να αναλύουν, να κρίνουν, να ερμηνεύουν και να περιγράφουν έργα τέχνης. Μαθαίνουν να κινητοποιούν τη φαντασία τους, να ανακαλύπτουν και να εκφράζουν την ταυτότητά τους μέσα από τη δημιουργική διαδικασία, και κάθε φορά που φτάνουν στο σημείο πραγμάτωσης ενός έργου τους, να αισθάνονται τον ενθουσιασμό της ελεύθερης έκφρασης.

ΝΕΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ