ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ
09 Οκτ 2018

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ

Ένα διάλειμμα από τα καθημερινά μας μαθήματα είχαμε με αφορμή το πρόγραμμα που διοργανώνει το Ίδρυμα Θεοχαράκη "Κ. Π. Καβάφης... και μες την τέχνη πάλι ξεκουράζομαι από τη δούλεψή της".

Με αφετηρία τέσσερα ποιήματα του Κωνσταντίνου Καβάφη και συντροφιά μας τον κύριο Παναγιώτη και την ομάδα του παίξαμε και γελάσαμε. Χωριστήκαμε σε τρεις ομάδες κι αφού μας απήγγειλαν τέσσερα διαφορετικά ποιήματα του γνωστού ποιητή, άρχισε ο συναγωνισμός. Στόχος ήταν να μην υπάρχει νικητής. Αν το παιχνίδι έληγε ισόπαλο, είχαμε όλοι κερδίσει μια δημιουργική επαφή με τον κόσμο της τέχνης. Συνδέσαμε πίνακες ζωγραφικής και μικρά έργα για πιάνο του Μάνου Χατζιδάκι με τα ποιήματα που ακούσαμε στην αρχή. Παίξαμε παιχνίδια μνήμης, αυτοσχεδιάσαμε παίζοντας θεατρικό παιχνίδι και γίναμε για λίγο ποιητές, αφού μεταφράσαμε μέσα από ένα πρωτότυπο παιχνίδι τα ποιήματα στην αγγλική γλώσσα. 

Κανείς δεν το περίμενε ότι με ένα πιάνο, τέσσερις πίνακες ζωγραφικής και τέσσερα ποιήματα θα αποκτούσαμε τόσες γνώσεις για τις τέχνες...

 

Σχετικά Άρθρα

Πρέπει να συνδεθείτε για να σχολιάσετε.
Αρχείο
  • Πρόσφατα
  • Δημοφιλή
  • Ετικέτες