29 Μαρ 2017

Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ

Ο διαιτολόγος - διατροφολόγος κ. Γεωργακάκης Χάρης μίλησε στους μαθητές του Γυμνασίου μας για τη διατροφή στην εφηβική ηλικία με αφορμή τη θεματική εβδομάδα.

Αρχικά, οι μαθητές της Β' Γυμνασίου παρουσίασαν μια εργασία για τη διατροφή στην Αρχαία Ελλάδα, η οποία στηριζόταν στο σιτάρι, το λάδι, τα λαχανικά, το κρασί, δηλαδή, τη σημερινή μεσογειακή διατροφή που όλοι πρέπει να επιδιώκουμε, καθώς και την αξία του μέτρου και στη διατροφή.

Στη συνέχεια ο κ. Γεωργακάκης μας παρουσίασε, μέσα από στατιστικές έρευνες, τα αίτια της παιδικής παχυσαρκίας, μερικά από τα οποία είναι η καθιστική ζωή μπροστά στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, η έλλειψη χρόνου των γονέων για ετοιμασία μαγειρεμένου-σπιτικού φαγητού, καθώς και η όλο και συχνότερη επιλογή έτοιμου φαγητού. Έγινε σαφές σε όλους μας ότι η πυραμίδα της σωστής διατροφής πρέπει να περιλαμβάνει πιο συχνά όσπρια, ψάρι, κοτόπουλο, λαχανικά, ενώ ο μεταβολισμός μας διατηρείται ενεργός αν ακολουθούμε τον "χρυσό" κανόνα των πέντε ισορροπημένων γευμάτων την ημέρα. Με έμφαση στο πλήρες πρωινό και στο ελαφρύ βραδινό, ας μην ξεχνάμε: "το πρωί τρώμε σαν βασιλιάδες, το μεσημέρι σαν άρχοντες και το βράδυ σαν ζητιάνοι".

Μετά την ομιλία του κ. Γεωργακάκη, οι μαθητές της Α' Γυμνασίου, μας παρουσίασαν ένα κωμικό θεατρικό δρώμενο που είχαν επιμεληθεί, με θέμα τη διατροφή των εφήβων και τις συγκρούσεις που μπορεί να προκληθούν στη σύγχρονη οικογένεια, με αφορμή το συγκεκριμένο ζήτημα.

Σχετικά Άρθρα

Πρέπει να συνδεθείτε για να σχολιάσετε.
Αρχείο
  • Πρόσφατα
  • Δημοφιλή
  • Ετικέτες