27 Μαρ 2017

ΑΠΟΔΟΜΩΝΤΑΣ ΤΑ ΦΥΛΕΤΙΚΑ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΑ

Την Δευτέρα 27 Μαρτίου, η παιδοψυχολόγος του σχολείου μας κ.Μούγερ, μίλησε στους μαθητές μας για την "αποδόμηση των φυλετικών στερεοτύπων", στα πλαίσια της θεματικής εβδομάδας.

Η κ.Μούγερ συζήτησε με τα παιδιά το θέμα των στερεοτύπων σε μια κοινωνία,το τι ακριβώς σημαίνουν, γιατί δημιουργούνται, ποιες κοινωνικές ανάγκες ενδεχομένως εξυπηρετούν.Τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες και εργάστηκαν με μεγάλο ενθουσιασμό, απαντώντας σε κάποιες έρευνες σχετικά με την αντιμετώπιση των δύο φύλων από την κοινωνία μας. Ήταν χαρακτηριστικό ότι όλα έχουν παρατηρήσει τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους εκπαιδευόμαστε από πολύ μικρή ηλικία, τη στερεοτυπική επιλογή ως προς την επαγγελματική αποκατάσταση ή την οπτική των δύο φύλων, όπως παρουσιάζεται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Τα συμπεράσματα ήταν πολύτιμα και δημιούργησαν ευκαιρία για προβληματισμό και δημιουργική σκέψη, ενώ οι μαθητές απόλαυσαν μεταξύ άλλων και το γεγονός ότι συζητούν για τόσο ενδιαφέροντα θέματα, πέρα από την καθημερινή ρουτίνα...του τυπικού προγράμματος των μαθημάτων τους.

  

Σχετικά Άρθρα

Πρέπει να συνδεθείτε για να σχολιάσετε.
Αρχείο
  • Πρόσφατα
  • Δημοφιλή
  • Ετικέτες