Εκπαιδευτήρια ΠΑΛΛΑΔΙΟ - Διευρυμένο Πρόγραμμα Σπουδών

Στη διάρκεια της απογευματινής ζώνης όσοι μαθητές επιθυμούν, αφού γευματίσουν, μπορούν να πάρουν μέρος σε διάφορες απογευματινές δραστηριότητες έως τις 16.45 το απόγευμα, οπότε και επιστρέφουν σπίτι τους με τα απογευματινά δρομολόγια.

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΜΕΛΕΤΗ
Εκπαιδευτήρια ΠΑΛΛΑΔΙΟ - Απογευματινή Μελέτη

Κάθε απόγευμα, δάσκαλοι βοηθούν τα παιδιά να κατανοήσουν και να τελειώσουν τα καθήκοντα της επόμενης ημέρας. Η μελέτη είναι ουσιαστική, διαρκεί τρεις διδακτικές ώρες και αντιμετωπίζει εξατομικευμένα τις απορίες του κάθε παιδιού, ενώ παράλληλα εμπλουτίζει την μάθηση. Συνεπώς, το παιδί αλλά και οι γονείς δεν έχουν το άγχος του διαβάσματος στο σπίτι και βέβαια το παιδί έχει το δικαίωμα να διαθέσει τον ελεύθερο χρόνο του δημιουργικά, όπως αυτό επιθυμεί.

Ειδικά για τις μικρές τάξεις, οι δασκάλες της τάξης με τη βοήθεια εξειδικευμένου προσωπικού παρακολουθούν την πρόοδο κάθε παιδιού ξεχωριστά. Το αποτέλεσμα είναι οι μικροί μαθητές από νωρίς να μαθαίνουν τη μεθοδολογία της σωστής μελέτης, κάτι που τους βοηθάει σε όλη την υπόλοιπη μαθητική τους ζωή.

ΤΕΝΙΣ
Εκπαιδευτήρια ΠΑΛΛΑΔΙΟ - Ακαδημία Τένις

Τα παιδιά προπονούνται δύο φορές την εβδομάδα στο τένις, από ειδικευμένο προπονητή, καθηγητή Φυσικής Αγωγής. Κατά το μάθημα ασχολούνται τόσο με την τακτική όσο και με τους κανόνες του αθλήματος. Σε προχωρημένο στάδιο, διοργανώνονται αγώνες και όλα τα παιδιά της ομάδας έχουν τη χαρά της συμμετοχής.

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΧΟΡΟΥ
Εκπαιδευτήρια ΠΑΛΛΑΔΙΟ - Μπαλέτο και Χορός

Η Ακαδημία Χορού του σχολείου μας περιλαμβάνει τα τμήματα κλασσικού μπαλέτου, σύγχρονου και μοντέρνου χορού.

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
Εκπαιδευτήρια ΠΑΛΛΑΔΙΟ - Κολύμβηση

Τα παιδιά της ομάδας κολύμβησης προπονούνται από ομάδα καθηγητών Φυσικής Αγωγής. Στόχος μας είναι να εξοικειωθούν από μικρά με το υγρό στοιχείο, και παράλληλα να αγαπήσουν την κολύμβηση, την πιο ολοκληρωμένη μορφή σωματικής άσκησης.

Ξεκινούν μαθαίνοντας βασικές τεχνικές κολύμβησης, όπως το ύπτιο και το ελεύθερο κολύμπι. Στις μεγαλύτερες τάξεις, οι μικροί αθλητές προπονούνται και εξελίσσονται και στα υπόλοιπα στυλ και τις τεχνικές κολύμβησης, δηλαδή στην πεταλούδα και στο πρόσθιο.

ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ
Εκπαιδευτήρια ΠΑΛΛΑΔΙΟ - Ρομποτική

Η Εκπαιδευτική Ρομποτική έχει ως στόχο να οξύνει την αναλυτική και συνδυαστική σκέψη των παιδιών με χρήση νέων τεχνολογιών, όπως προγραμματιζόμενων μικρών ρομπότ και δομικών στοιχείων. Παράλληλα, δημιουργείται το γνωστικό υπόβαθρο ώστε στις μεγαλύτερες τάξεις του Δημοτικού τα παιδιά να είναι σε θέση να κατανοήσουν απλούς αλγόριθμους και να κατασκευάσουν τα ίδια αυτοματισμούς και τεχνολογικές εφαρμογές με προγραμματισμό απλών επεξεργαστών και χρήσης αισθητήρων. Πρόκειται για φύλλα εργασίας που έχουν εκπονηθεί ειδικά για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών και εφαρμόζονται εδώ και λίγα χρόνια σε χώρες που επενδύουν ιδιαίτερα στην εισαγωγή της τεχνολογίας στις μικρές ηλικίες.

ΣΚΑΚΙ
Εκπαιδευτήρια ΠΑΛΛΑΔΙΟ - Σκάκι

Έμπειρος εκπαιδευτής, από τη Σκακιστική Ομοσπονδία Ελλάδος, διδάσκει στα παιδιά την τεχνική και τη στρατηγική του πανάρχαιου αυτού παιχνιδιού.

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
Εκπαιδευτήρια ΠΑΛΛΑΔΙΟ - Ακαδημία Ποδοσφαίρου

Τα παιδιά που συμμετέχουν στις προπονήσεις της ποδοσφαιρικής ομάδας του σχολείου μας, έχουν τη δυνατότητα να μάθουν τα μυστικά του αγαπημένου τους αθλήματος. Στόχος μας είναι να αγαπήσουν το άθλημα, να μάθουν να σέβονται τους αντιπάλους τους και να συνεργάζονται αποτελεσματικά με τους συμπαίκτες τους. Τα παιδιά των μικρότερων ηλικιών μαθαίνουν να κινούνται στο χώρο, καθώς και βασικές τεχνικές για να ελέγχουν το σώμα τους και τη μπάλα. Οι αθλητές των μεγαλύτερων ηλικιών εξελίσσουν την ατομική τους τεχνική και διδάσκονται ομαδική τακτική, ενώ τα παιδιά όλων των ηλικιών βελτιώνουν τη φυσική τους κατάσταση.

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΜΠΑΣΚΕΤ
Εκπαιδευτήρια ΠΑΛΛΑΔΙΟ - Ακαδημία Μπάσκετ

Τα παιδιά που εντάσσονται στην ομάδα μπάσκετ του σχολείου μας, έχουν την ευκαιρία να γυμναστούν, να μάθουν τα μυστικά αυτού του δημοφιλούς αθλήματος, να βελτιώσουν και να εξελίξουν την τεχνική τους και φυσικά να αναπτύξουν την ικανότητά τους να συνεργάζονται και να δουλεύουν ομαδικά.

ΜΟΥΣΙΚΗ
Εκπαιδευτήρια ΠΑΛΛΑΔΙΟ - Μαθήματα Πιάνου

Καθηγητές Μουσικής διδάσκουν πιάνο και αρμόνιο σε ατομικά μαθήματα. Εναλλακτικά, σε μεγαλύτερες τάξεις, όσα παιδιά επιθυμούν, μπορούν να παρακολουθήσουν ατομικά μαθήματα κιθάρας.Το μάθημα συμπληρώνει, προαιρετικά, μια εβδομαδιαία ώρα θεωρίας μουσικής.

TAE-KWON-DO
Εκπαιδευτήρια ΠΑΛΛΑΔΙΟ - TKD

Το Tae-Kwon-Do δεν είναι απλά μια πολεμική τέχνη. Τα παιδιά αθλούνται, μαθαίνουν να πειθαρχούν και μπαίνουν στη φιλοσοφία ενός αθλήματος που γνωρίζει ιδιαίτερη διάδοση τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας. Η ομάδα Tae-Kwon-Do του σχολείου μας μια φορά το χρόνο δίνει εξετάσεις για την απόκτηση ζώνης.

ΞΙΦΑΣΚΙΑ
Εκπαιδευτήρια ΠΑΛΛΑΔΙΟ - Ξιφασκία

Η ξιφασκία είναι ένα άθλημα που απαιτεί καλή φυσική κατάσταση και συγκέντρωση. Εκτός από την αντοχή και την τεχνική, οι αθλητές που ασχολούνται με τη ξιφασκία προπονούν τις πνευματικές τους ικανότητες, καθώς πρέπει ανά πάσα στιγμή να επιλέγουν τακτική και να προσαρμόζουν τη στρατηγική τους. Είναι ιδαίτερα σημαντικό για τους αθλητές της ξιφασκίας να συνδυάζουν τις κινήσεις των άκρων τους, να διατηρούν τη δυνατότητά τους να σκέφτονται ψύχραιμα αλλά και να αντιδρούν γρήγορα. Αυτές οι δεξιότητες βελτιώνονται με την προπόνηση, η οποία στις μέρες μας είναι απολύτως ασφαλής, διότι χρησιμοποιείται ειδικός εξοπλισμός.

Ρωτήστε μας, θα σας απαντήσουμε αμέσως!

Μπορείτε να υποβάλετε οποιαδήποτε ερώτηση έχετε και εμείς θα σας απαντήσουμε ηλεκτρονικά μέσα σε λίγα λεπτά.