02 Δεκ 2019

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟ!

Οι μαθητές της Γ' Γυμνασίου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διαχείρισης οικιακών απορριμμάτων "Τίποτα δεν πάει χαμένο" κατά την επίσκεψή τους στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Λαυρίου.

Σκοπός του προγράμματος ήταν τα παιδιά να γνωρίσουν χρήσιμους τρόπους για την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση διάφορων υλικών, καθώς και να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα βιώσιμης διαχείρισης των απορριμμάτων, υιοθετώντας στάσεις και συμπεριφορές που θα τους καταστήσουν ενεργούς πολίτες για το περιβάλλον. Επιπλέον, ενημερώθηκαν για την κομποστοποίηση, δηλαδή τη διαδικασία μετατροπής της οργανικής ύλης από μικροοργανισμούς σε ένα τελικό προϊόν (κομπόστ) πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, που χρησιμοποιείται ως εδαφοβελτιωτικό, όπως και για την αξία αυτής σαν άμεσος τρόπος ανακύκλωσης.

Μετά το τέλος της παρουσίασης και στο πλαίσιο της βιωματικής εφαρμογής του προγράμματος, οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά στη διαδικασία της κομποστοποίησης, χρησιμοποιώντας μηχάνημα θρυμματισμού για τον τεμαχισμό κλαδιών σε μικρά κομμάτια ξύλου και ενισχύοντας τους σωρούς των φυτικών υπολειμμάτων με διάφορα συστατικά, όπως φύλλα, χώμα και μέρη φρούτων και λαχανικών. Στη συνέχεια, παρατήρησαν σε στερεοσκόπια τα αποτελέσματα της αποσύνθεσης και διάφορα είδη της μικροπανίδας του κομπόστ.

Σχετικά Άρθρα

Πρέπει να συνδεθείτε για να σχολιάσετε.
Αρχείο
  • Πρόσφατα
  • Δημοφιλή
  • Ετικέτες