08 Δεκ 2017

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ

Οι μαθητές της Γ' Δημοτικού επισκέφθηκαν το Μουσείο Βορρέ και έμαθαν ότι τίποτα δεν είναι άχρηστο και ότι όλα τα πράγματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξανά για να δημιουργηθεί κάτι όμορφο. 

Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στην έκθεση του Μουσείου Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης και θαύμασαν έργα γνωστών καλλιτεχνών. Εμπνεύστηκαν και στη συνέχεια δημιούργησαν τα δικά τους έργα τέχνης, χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά όπως χαρτονάκια, καλαμάκια και εφημερίδες. Με την τεχνική του κολλάζ ασχολήθηκαν με την αναδημιουργία έργων τέχνης. Έπειτα, οι μαθητές περιηγήθηκαν στους χώρους του Λαογραφικού Μουσείου όπου είδαν κεραμικά, λαϊκά κειμήλια και αντικείμενα που χρησιμοποιούνταν πριν από αιώνες στην καθημερινή ζωή και σήμερα εκτίθενται στους χώρους του σπιτιού του ιδρυτή του Μουσείου, Ίωνα Βορρέ. Πριν φύγουν οι μαθητές περπάτησαν σε έναν από τους πιο ωραίους κήπους της Αθήνας και θαύμασαν τα φυτά που υπάρχουν εκεί.

Μέσα από την εμπειρία αυτή οι μαθητές κατανόησαν με βιωματικό και διαδραστικό τρόπο το κεντρικό μήνυμα της έκθεσης "Όταν το σκουπίδι ονειρεύεται, γίνεται λουλούδι..."

Σχετικά Άρθρα

Πρέπει να συνδεθείτε για να σχολιάσετε.
Αρχείο
  • Πρόσφατα
  • Δημοφιλή
  • Ετικέτες