23 Μαϊ 2019

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΕΜΠΝΕΥΣΗ!

Θεατρική παράσταση γεμάτη κέφι αλλά και μυστήριο! Λογοτεχνική βραδιά γεμάτη συγκίνηση, τραγούδι και χορό!

Με αυτόν τον τρόπο, έφτασε στο τέλος της η σχολική χρονιά, για τους μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου.

Αρχικά, με το έργο "Οκτώ γυναίκες κατηγορούνται" του Robert Thomas οι μαθήτριες του θεατρικού ομίλου, παρέδωσαν μάθημα υποκριτικής ικανότητας, στους ρόλους γυναικών που αλληλοκατηγορούνται για ένα φόνο! Συμμαχίες, αντιζηλίες, ανατροπές και πολύ γέλιο τελικά, από τις εξαιρετικές "ηθοποιούς", οι οποίες πήραν τον ρόλο τους... πολύ σοβαρά και μας έπεισαν για την... αδίστακτη προσωπικότητά τους!

Στη συνέχεια, οι μαθητές του Λυκείου ανέλαβαν να αλλάξουν το κλίμα της βραδιάς, με ρομαντική και στοχαστική διάθεση, απαγγέλλοντας, ερμηνεύοντας, τραγουδώντας και χορεύοντας, με αφορμή λογοτεχνικά κείμενα που τους συγκίνησαν στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Έτσι, Οδυσσέας Ελύτης και Γιώργος Σεφέρης, Μαρία Πολυδούρη και Κική Δημουλά, Κωνσταντίνος Καβάφης αλλά και Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, παρουσιάστηκαν μέσα από τη διεισδυτική ματιά των εφήβων, που ασχολήθηκαν με τα αέναα θέματα που μας αφορούν όλους, όπως ο έρωτας, ο θάνατος, ο τόπος μας και οι αξίες της ζωής.  

Μελοποιημένες ερμηνείες στίχων και χορός με λεβεντιά από τους εφήβους μας, οι οποίοι μας έκαναν να καμαρώσουμε για μια ακόμη φορά, με τη φρεσκάδα, την προθυμία και την έμπνευσή τους!  

Έτσι κι αλλιώς, "η ποίηση - και η λογοτεχνία εν γένει - έχουν τις ρίζες τους στην ανθρώπινη ανάσα" σύμφωνα με τα λόγια του Γιώργου Σεφέρη.

Σας ευχαριστούμε παιδιά, για τις "ανάσες ζωής" που μας προσφέρετε με την εφηβική σας ζωντάνια! 

 

Σχετικά Άρθρα

Πρέπει να συνδεθείτε για να σχολιάσετε.
Αρχείο
  • Πρόσφατα
  • Δημοφιλή
  • Ετικέτες