17 Μαϊ 2018

Η ΜΑΓΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΚΑΙ Η ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΜΑΣ... ΠΕΡIHΓΗΣΗ ΣΤΟ CERN

Το ελβετικό πανόραμα ξεδιπλώθηκε μπροστά στα μάτια μας, μέσα από την τετραήμερη εκπαιδευτική εκδρομή που πραγματοποιήσαμε στην Ελβετία, ενώ ταυτόχρονα η ερευνητική μας περιέργεια ικανοποιήθηκε από την περιήγησή μας στο CERN! 

Ξεκινώντας από τη διοικητική πρωτεύουσα Βέρνη, γνωρίσαμε το κτίριο του Κοινοβουλίου, τον επιβλητικό Καθεδρικό Ναό και θαυμάσαμε τα μεσαιωνικά κτίρια. Η Λωζάνη μας υποδέχτηκε... με τα μοναδικά της αξιοθέατα! Επισκεφτήκαμε τη Βιβλιοθήκη του Πολυτεχνείου και θαυμάσαμε την οργάνωση όλου του χώρου, που αποτελεί έμπνευση για μάθηση, το Μουσείο του Ερυθρού Σταυρού και το Ολυμπιακό Μουσείο με τα τόσο ενδιαφέροντα αθλητικά εκθέματα.

Η κοσμοπολίτικη Γενεύη με την υπέροχη λίμνη Le Mans και το τεράστιο συντριβάνι που εκτοξεύει νερό σε ύψος 150 μ., μας  εντυπωσίασε!

Και να που φτάσαμε στον αρχικό μας εκπαιδευτικό μας προορισμό: το μεγαλύτερο ερευνητικό κέντρο της Ευρώπης, το CERN, για το οποίο προετοιμαζόμασταν επί μήνες, μας άνοιξε τις πόρτες του, για να γνωρίσουμε από κοντά επιταχυντή, ανιχνευτή, σωματίδια και ό,τι άλλο αφορά στη μαγεία της Πυρηνικής Φυσικής!

Η γραφική πόλη του  Annecy με τα κανάλια που μας θύμιζαν τη Βενετία, μας ταξίδεψε τόσο ρομαντικά!

Ο συννεφιασμένος και συχνά βροχερός καιρός δεν ανέκοψαν στο παραμικρό τον ενθουσιασμό και το γέλιο από τα φωτεινά μας πρόσωπα, νιώθαμε τόσο πλήρεις απ' όσα βιώναμε, ενώ πραγματικά οι "αποσκευές" της ψυχής και του μυαλού μας επέστρεψαν γεμάτες από αρώματα, χρώματα, γεύσεις, επιστημονικές γνώσεις και ευρωπαϊκή φινέτσα.

Ήταν μια μοναδική εμπειρία! Και φτάνοντας στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, μόνο μία ήταν η βασική ερώτηση: "Πότε θα είναι η επόμενη εκδρομή;!" 

Σχετικά Άρθρα

Πρέπει να συνδεθείτε για να σχολιάσετε.
Αρχείο
  • Πρόσφατα
  • Δημοφιλή
  • Ετικέτες