ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΠΡΩΤΟΝΙΑ...
01 Φεβ 2017

ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΠΡΩΤΟΝΙΑ...

"Παίζοντας με πρωτόνια" είναι ο τίτλος του προγράμματος που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της ηγεσίας του πειράματος CMS στο CERN. Σκοπός του προγράμματος είναι να έρθουν σε επαφή εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με επιστήμονες του Cern και ειδικούς της επιστημονικής εκπαίδευσης με μοναδικό στόχο την εμπλοκή των παιδιών μας στην επιστήμη. Κι έτσι έγινε!

Ήρθαμε σε επαφή με τον κύριο Άγγελο Αλεξόπουλο, ερευνητή στο Cern και οργανώσαμε ένα project με το οποίο θα ασχοληθούν οι μαθητές του Ε2, του Στ1 και του Στ2 του σχολείου μας. Το project μας θα ξεκινήσει με μία ξενάγηση στους χώρους του Cern μέσω της εφαρμογής Skype και θα τελειώσει με την επίσκεψή μας στο θέατρο της Επιδαύρου, μιας και το θέμα με το οποίο θα ασχοληθούμε είναι "Η Ακουστική στο Αρχαίο Θέατρο".

Ενδιάμεσα έχουν προγραμματιστεί πειράματα τα οποία θα γίνουν με τα παιδιά και θα τα ενθουσιάσουν. Είμαστε όλοι, μαθητές και εκπαιδευτικοί, ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι για τη συμμετοχή μας στο πρόγραμμα αυτό κι ανυπομονούμε για το τέλος του Μαρτίου, όπου ο κύριος Άγγελος Αλεξόπουλος θα βρεθεί κοντά μας, στο σχολείο μας.

Σχετικά Άρθρα

Πρέπει να συνδεθείτε για να σχολιάσετε.
Αρχείο
  • Πρόσφατα
  • Δημοφιλή
  • Ετικέτες