18 Ιαν 2018

ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...Ο ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ!!!

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας από τους μαθητές μας παρακολουθώντας το μάθημα "Το εσωτερικό ενός υπολογιστή" ζήτησε να πειραματιστεί, την ώρα του διαλείμματος, εξερευνώντας το εσωτερικό ενός από τους χαλασμένους υπολογιστές που είχαμε για επίδειξη. Δεν πρόλαβε καλά καλά να ξεκινήσει και αμέσως ενδιαφέρθηκαν δύο ακόμα μαθητές, οι οποίοι αυθόρμητα, μαζί με τον πρώτο, σχημάτισαν μια ομάδα και έθεσαν έναν κοινό στόχο... να καταφέρουν να κάνουν τον χαλασμένο υπολογιστή να λειτουργήσει ξανά! 

Η πορεία τους πέρασε από πολλές διακυμάνσεις. Δεν έλειψαν οι απογοητεύσεις, οι διαφωνίες αλλά και η χαρά, η δημιουργικότητα και η αποδοτική συνεργασία! Βρέθηκαν μπροστά σε πολλά εμπόδια και εκπλήξεις, καθώς οι τεχνικές γνώσεις τους πάνω στο θέμα της λειτουργίας ενός υπολογιστή δεν ήταν πάντα αρκετές. Με σύμμαχο τη θέληση, την υπομονή και φυσικά το Google, θυσιάζοντας σχεδόν καθημερινά το διάλειμμά τους και ρωτώντας όποιον θεωρούσαν ότι μπορεί να βοηθήσει (καθηγητές, διευθυντές και συμμαθητές), ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ και πατώντας το κουμπί, ο υπολογιστής ξεκίνησε να λειτουργεί κανονικά.

Η χαρά όλων μας ήταν μεγάλη, ο χαλασμένος αυτός υπολογιστής είχε αποκτήσει ξανά "ζωή"! Μέσα από αυτό το ταξίδι οι μαθητές μας έμαθαν καλύτερα το hardware και τη λειτουργία ενός υπολογιστή... αλλά και τη δύναμη της συνεργασίας! Στο σχολείο μας δεν θα σταματήσουμε ποτέ να επικροτούμε και να υποστηρίζουμε τέτοιες πρωτοβουλίες μαθητών οι οποίες μας κάνουν υπερήφανους. 

Ευχαριστούμε Βασίλη, Νικήτα και Παύλο! 

Σχετικά Άρθρα

Πρέπει να συνδεθείτε για να σχολιάσετε.
Αρχείο
  • Πρόσφατα
  • Δημοφιλή
  • Ετικέτες