09 Ιαν 2018

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

To Internet έχει καταλάβει ένα μεγάλο μέρος στη ζωή μας. Μικροί και μεγάλοι το χρησιμοποιούν καθημερινά ως μέσον για ενημέρωση, διασκέδαση και επικοινωνία. Κάθε τεχνολογικό "εργαλείο" όμως, συνοδεύεται και από κανόνες ασφαλούς χρήσης, τους οποίους οι περισσότεροι από εμάς αγνοούμε με κίνδυνο μερικές φορές ακόμα και της ίδιας μας της ζωής! 

Με γνώμονα την ενημέρωση των μαθητών μας από ειδικούς για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου αλλά και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η ασυνείδητη χρήση του στη ζωή μας, επισκεφτήκαμε το τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Εκεί, μας μίλησαν για τους κανόνες ασφαλούς χρήσης του internet, τα κοινωνικά δίκτυα και τις επιπτώσεις της αφελούς χρήσης ή κατάχρησής τους, το cyber bulling, το netiquette και τέλος, μας διηγήθηκαν πραγματικές ιστορίες παραβατικών συμπεριφορών και των αντίστοιχων συλλήψεών τους στην Ελλάδα.

Η τεχνολογία εξελίσσεται με γρήγορους ρυθμούς. Εμείς δεσμευόμαστε, ώστε οι πολίτες του αύριο, οι μαθητές μας, να μάθουν να την αξιοποιούν σωστά και ωφέλιμα προς αυτούς αλλά και το κοινωνικό σύνολο.

 

Σχετικά Άρθρα

Πρέπει να συνδεθείτε για να σχολιάσετε.
Αρχείο
  • Πρόσφατα
  • Δημοφιλή
  • Ετικέτες