21 Μαρ 2016

ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ... ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ!

“Σεβασμός στη διαφορετικότητα σημαίνει σεβασμός στη ζωή των άλλων!", "Όλοι έχουμε γεννηθεί ελεύθεροι και ίσοι!", "Λέμε όχι στον ρατσισμό, ναι στη διαφορετικότητα!", "Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι!" Αυτά ήταν μερικά από τα μηνύματα που θέλησαν να μας μεταδώσουν με όλη τους την παιδική αθωότητα οι μαθητές μας, κάνοντάς μας όλους να νιώσουμε υπερήφανοι!

Με αφορμή λοιπόν την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού, που έχει καθιερωθεί στις 21 Μαρτίου, οι μαθητές της Γ΄ Δημοτικού συμμετείχαν σ' ένα project για τον σεβασμό στη διαφορετικότητα, έχοντας την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να εκφράσουν τις σκέψεις τους, τις οποίες στη συνέχεια αποτύπωσαν σε κολάζ που δημιούργησαν όλοι μαζί, δίνοντας σπουδαία μαθήματα ζωής!

«Κανείς δε γεννιέται, μισώντας κάποιον για το χρώμα του δέρματος, την καταγωγή ή τη θρησκεία του. Οι άνθρωποι πρέπει να μάθουν να μισούν κι αν μπορούν να διδαχθούν το μίσος, μπορούν να διδαχθούν και την αγάπη, γιατί η αγάπη έρχεται πιο φυσικά στην ανθρώπινη καρδιά, παρά το αντίθετο.»

Nelson Mandela

Σχετικά Άρθρα

Πρέπει να συνδεθείτε για να σχολιάσετε.
Αρχείο
  • Πρόσφατα
  • Δημοφιλή
  • Ετικέτες