03 Δεκ 2019

Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ!

Το να είσαι διαφορετικός είναι δύναμη. Αυτό πιστεύουν οι μαθητές μας και το φωνάζουν με όλη τους την ψυχή. Η ευαισθητοποίησή τους απέναντι στα άτομα με αναπηρία ήταν ιδιαιτέρως συγκινητική.

Οι μαθητές, αφού εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους σχετικά με την αντιμετώπιση των ατόμων αυτών εκ μέρους της κοινωνίας, συνεργάστηκαν και παρουσίασαν ποικίλες πτυχές αυτού του θέματος με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου, παγκόσμια ημέρα για τα άτομα με αναπηρία. Μίλησαν για την πρωτοβουλία των Ηνωμένων Εθνών να θεσπίσουν μια ημέρα αφιερωμένη στα άτομα αυτά, προωθώντας την κατανόηση σε θέματα που τους απασχολούν και την κινητοποίηση σχετικά με την προώθηση των δικαιωμάτων αξιοπρέπειας και ευημερίας τους σε διεθνές επίπεδο.

Παράλληλα, παρουσίασαν διάσημα άτομα με αναπηρία τα οποία μπορούν να λειτουργήσουν ως πρότυπα μέσα από τη δύναμη που πηγάζει από τις δυσκολίες που βιώνουν. Ορισμένοι, μάλιστα, μαθητές εμβάθυναν ιδιαίτερα και ασχολήθηκαν με εξειδικευμένα θέματα, όπως το να μας αναλύσουν στοιχεία για τη νοηματική γλώσσα και τη μέθοδο braille, υπενθυμίζοντάς μας πόσο σημαντικό είναι να είμαστε ανοιχτοί σε οτιδήποτε διαφορετικό, το οποίο μπορεί να βοηθήσει τον συνάνθρωπό μας. 

Το απόσταγμα της εργασίας τους ήταν ότι η διαφορετικότητα αποτελεί δύναμη! Δύναμη για κάποιον να αναδείξει την αξία του, τα ταλέντα του, τις ιδιαιτερότητές του και -γιατί όχι- να αποτελέσει και ο ίδιος πρότυπο για κάποιον άλλο μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία. 

Σχετικά Άρθρα

Πρέπει να συνδεθείτε για να σχολιάσετε.
Αρχείο
  • Πρόσφατα
  • Δημοφιλή
  • Ετικέτες