18 Απρ 2024

2o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ ΠΑΛΛΑΔΙΟ

Το "2ο Φεστιβάλ Επιστημών" των Εκπαιδευτηρίων ΠΑΛΛΑΔΙΟ ξεκίνησε με μία συζήτηση για τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που φέρνει η ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης. Συντονιστής ήταν ο δημοσιογράφος Μάκης Προβατάς.

Στη συζήτηση διαπιστώσαμε πόσο σημαντικό είναι για τα παιδιά να προετοιμάζονται για τον νέο κόσμο που ανοίγεται μπροστά τους. Να εξοικειώνονται με την χρήση των νέων εφαρμογών που αναπτύσσονται, να αντιλαμβάνονται τις πρωτόγνωρες δυνατότητες που δημιουργούν οι εξελίξεις στην Επιστήμη και την Τεχνολογία, ενώ παράλληλα να καλλιεργούν τις δεξιότητες επικοινωνίας και συνεργασίας.

Επισημάνθηκε ότι μπροστά στις προκλήσεις που ανοίγονται, το σημαντικότερο είναι να διατηρούμε τις ηθικές μας αξίες, τη δημιουργικότητα και την ενσυναίσθησή μας και να επενδύουμε στη διά βίου μάθηση.

Τονίστηκε η αναγκαία εκπαίδευση όλων μας στην ηθική της νέας τεχνολογίας και στη διαχείριση του ίδιου μας του εαυτού στην εποχή των big data, αφού μέσα από τη συνεχή αλγοριθμική ανάλυση των δεδομένων μας, θα είναι δυνατόν να σκιαγραφούνται πολλές πτυχές της προσωπικότητάς μας.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τους ομιλητές της εκδήλωσης τους κ. Χρήστο Ταραντίλη, Γιάννη Αναστασόπουλο και George Chatzivasileiou που μοιράστηκαν μαζί μας τις γνώσεις και την εμπειρία τους, τον κ. Μάκη Προβατά που συντόνισε με άψογο τρόπο τη συζήτηση, τους μαθητές και τους γονείς που συμμετείχαν με θέρμη και ενθουσιασμό και την κ. Katerina Batzeli, πρώην Υπουργό και Ευρωβουλευτή για την παρουσία της.

Σχετικά Άρθρα

Πρέπει να συνδεθείτε για να σχολιάσετε.
Αρχείο
  • Πρόσφατα
  • Δημοφιλή
  • Ετικέτες