02 Δεκ 2019

ΟΙ ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Λαμβάνοντας υπόψη πως τα διαδραστικά μαθήματα βοηθούν ιδιαίτερα τους μαθητές μας στην κατανόηση των μαθημάτων της Φυσικής, της Χημείας και της Βιολογίας επισκεφτήκαμε με τα παιδιά της Α' και Β' Λυκείου το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών στην Παλλήνη όπου συναντήσαμε τον Δρ Χημείας του ΕΜΠ, κ. Γιώργο Κατσιγιάννη με τον οποίο οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να μάθουν πολλά!

Συγκεκριμένα, παρουσίασε στα παιδιά τα βασικά σκεύη και αντιδραστήρια που υπάρχουν μέσα στο εργαστήριο της Χημείας, τις βασικές διατάξεις στη Φυσική καθώς και κάποια παρασκευάσματα Βιολογίας. Στη συνέχεια, ζήτησε τη συμμετοχή των μαθητών για τη διεκπεραίωση πειραμάτων που βασίζονται σε βασικές αρχές των παραπάνω μαθημάτων που διδάσκονται στο σχολείο.

Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν διαπιστώνοντας τις εφαρμογές της θεωρίας στα πειράματα που συμμετείχαν, εμβαθύνοντας ακόμα περισσότερο στο επιστημονικό κομμάτι, αφού ο κύριος Κατσιγιάννης ήταν εκεί για να τους καθοδηγήσει στο πειραματικό μέρος και να τους εξηγήσει τις απορίες που τους γεννήθηκαν.

Η επίσκεψή μας ολοκληρώθηκε με την υπόσχεση ότι θα τα ξαναπούμε σύντομα για έναν νέο κύκλο πειραμάτων!

Σχετικά Άρθρα

Πρέπει να συνδεθείτε για να σχολιάσετε.
Αρχείο
  • Πρόσφατα
  • Δημοφιλή
  • Ετικέτες