22 Νοε 2019

ΧΑΡΙΖΟΝΤΑΣ ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ

Στην εκδήλωση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, βρεθήκαμε με την εθελοντική ομάδα του "You Smile" του Γυμνασίου μας, για να τιμήσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Διακήρυξης Δικαιωμάτων των Παιδιών.

Με πρωτοβουλία των εθελοντών από το "Χαμόγελο του παιδιού" ενημερωθήκαμε όλοι, μέσω της καινούργιας τους καμπάνιας, για τις δράσεις τους. Ο συμβολικός αριθμός: 302010 σημαίνει 30 χρόνια από την υιοθέτηση της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού, 20 Νοεμβρίου η ορισθείσα ημέρα και 10 λεπτά από τον χρόνο μας, για να μας εξηγήσουν σύντομα και εύληπτα το έργο τους. 

Μία οργάνωση που ασχολείται με οποιαδήποτε μορφή παιδικής κακοποίησης, σχολικού εκφοβισμού, ενδοοικογενειακής βίας, περιβαλλοντικής κρίσης, δικαιώματα παιδιών προσφύγων και μεταναστών.

Κάθε παιδί από τα σχολεία που συμμετείχαν εκφώνησε τον δικό του λόγο συμπαράστασης, αλληλεγγύης, ελπίδας για όλα τα παιδιά που πάσχουν ενώ στη λήξη της εκδήλωσης, σε ένα τεράστιο χαρτόνι απλωμένο στο πάτωμα, τα παιδιά, με ιδιαίτερο ζήλο, έγραφαν φράσεις-συνθήματα σχετικά με τα δικαιώματά τους.

Ήταν μια συγκινητική εκδήλωση, πλημμυρισμένη από αυθεντική παιδική ζωντάνια και, τελικά, ίσως να δίνει το ελπιδοφόρο μήνυμα, σε μία κοινωνία που πάσχει, παγκοσμίως: "Κάθε φορά που γεννιέται ένα παιδί σημαίνει ότι ο Θεός δεν έχει αποθαρρυνθεί ακόμη από τον άνθρωπο".

Σχετικά Άρθρα

Πρέπει να συνδεθείτε για να σχολιάσετε.
Αρχείο
  • Πρόσφατα
  • Δημοφιλή
  • Ετικέτες