12 Ιουν 2019

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ!

Τα ατυχήματα και οι ξαφνικές αδιαθεσίες εμφανίζονται σε όλες τις ηλικίες, απροειδοποίητα στο σπίτι, στο σχολείο, στον χώρο εργασίας, στον δρόμο και καθένας μπορεί να κληθεί να αντιμετωπίσει μια τέτοια κατάσταση. Κινητήρια δύναμη για την παροχή Πρώτων Βοηθειών είναι η αγάπη μας για τον συνάνθρωπο, άγνωστο ή οικείο σε εμάς και η επιθυμία μας να είμαστε χρήσιμοι στους άλλους. 

Απαραίτητα εργαλεία για την αντιμετώπιση μιας επείγουσας κατάστασης είναι η γνώση βασικών αρχών και δεξιοτήτων πάνω στις Πρώτες Βοήθειες. Άραγε, έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν τα παιδιά μπορούν να μάθουν Πρώτες Βοήθειες; Η απάντηση είναι ΝΑΙ! 

Ο ανθρωπιστικός Οργανισμός Kids Save Lives - Τα παιδιά σώζουν ζωές, πραγματοποίησε βιωματικό σεμινάριο με σκοπό την ενημέρωση και εκπαίδευση των μαθητών της Ε' Δημοτικού πάνω στην Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), τη χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (AED), τον έλεγχο αιμορραγίας και λοιπές επείγουσες για τη ζωή καταστάσεις. Τα παιδιά, αφού παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον το θεωρητικό κομμάτι του σεμιναρίου, εξασκήθηκαν στην Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση μέσω εκπαιδευτικών προπλασμάτων, στη χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή, στην αντιμετώπιση της πνιγμονής, στη διαχείριση της αιμορραγίας, καθώς και στη θέση ανάνηψης.

Οι δεξιότητες που απέκτησαν συμβάλλουν στην αύξηση της αυτοεκτίμησης, καθώς και του αισθήματος προσωπικής ευθύνης. Ήταν μια σπουδαία εμπειρία για τους μαθητές μας, αφού αξιολόγησαν θετικά το σεμινάριο λέγοντας: "Οι τρόποι που μας δείξατε για να σώσουμε κάποιον ήταν πολύ χρήσιμοι και σημαντικοί και αν δω κάποιον να έχει πάθει κάτι, θα τον βοηθήσω όσο μπορώ.", "Σώσε μια ζωή με τα ίδια σου τα χέρια!", "Σας ευχαριστούμε που μας μάθατε Πρώτες Βοήθειες γιατί από δω και στο εξής θα σώζουμε ζωές!", "Ευχαριστούμε πολύ, μας φάνηκε ενδιαφέρον και τώρα ξέρουμε τι να κάνουμε σε περίπτωση που χρειαστεί.", "Ήταν υπέροχα γιατί μάθαμε πώς να σώζουμε ζωές όταν βρισκόμαστε οπουδήποτε και ο συνάνθρωπός μας μάς χρειάζεται.", "Σήμερα μας παρουσιάσατε κάτι πολύ εντυπωσιακό και ευχαριστούμε πάρα πολύ γι' αυτό.", καταλήγοντας τελικά στην κοινή παραδοχή πως... Τα παιδιά σώζουν ζωές!

Σχετικά Άρθρα

Πρέπει να συνδεθείτε για να σχολιάσετε.
Αρχείο
  • Πρόσφατα
  • Δημοφιλή
  • Ετικέτες