03 Απρ 2019

ΣΥΝΟΜΙΛΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ANDRI SNAER MAGNASON

4.160 χιλιόμετρα μας χωρίζουν από την πρωτεύουσα της Ισλανδίας, το Ρέικιαβικ. Ωστόσο, οι μαθητές της Ε' τάξης κατάφεραν να γνωρίσουν τα τοπία, τις ομορφιές της και έναν από τους πιο δημοφιλείς συγγραφείς της, τον Andri Snaer Magnason. 

Αφού περιηγηθήκαμε στη χώρα μέσω της εφαρμογής Google Earth, αναζητήσαμε βασικές πληροφορίες για αυτή. Στη συνέχεια, οι μαθητές πήραν συνέντευξη διαδικτυακά από τον Ισλανδό συγγραφέα, ενώ είχαν ήδη ασχοληθεί με το βραβευμένο βιβλίο του "Τα παιδιά του Γαλάζιου πλανήτη". Ένα βιβλίο που άγγιξε βαθιά τα παιδιά, καθώς θίγει προβλήματα του σύγχρονου κόσμου με έναν ιδιαίτερα βατό για αυτά τρόπο. Τα μηνύματα που πήραμε είναι πολλά, θυμίζοντάς μας τη φράση του σπουδαίου μας ποιητή, Γιώργου Σεφέρη: "Σ' αυτόν τον κόσμο που ολοένα στενεύει, ο καθένας μας χρειάζεται όλους τους άλλους".

Τις ερωτήσεις της συνέντευξης σχεδίασαν και υλοποίησαν τα παιδιά. Δώδεκα ερωτήσεις με θέμα το βιβλίο, τον ίδιο τον Magnason αλλά και την ευαισθησία του απέναντι στα ισλανδικά υψίπεδα, προέκυψαν από τα δύο τμήματα της Ε' Δημοτικού και του τέθηκαν στα Αγγλικά. Ο ίδιος απάντησε με μεγάλη χαρά και με ένα μεγάλο χαμόγελο μας προσκάλεσε στην όμορφη χώρα του!

Ήταν για όλους μας μια πραγματικά αξέχαστη εμπειρία!

 

Σχετικά Άρθρα

Πρέπει να συνδεθείτε για να σχολιάσετε.
Αρχείο
  • Πρόσφατα
  • Δημοφιλή
  • Ετικέτες