24 Ιαν 2019

ΔΙΑΣΤΗΜΟΨΑΡΑ

Ο Διαγωνισμός Ρομποτικής FLL, στον οποίο για άλλη μια φορά μετέχει το σχολείο μας, αποτέλεσε την αφορμή για μια μοναδική επιστημονική πρόκληση. Οι μαθητές του Ομίλου Ρομποτικής του Γυμνασίου και του Λυκείου μας μελετούν τις δυνατότητες μεταφοράς, εγκατάστασης και επιβίωσης υδρόβιων οργανισμών, φυτικών και ζωικών, σε διαστημικούς σταθμούς σε άλλους πλανήτες. 

Τα ερωτήματα που καλούνται να απαντήσουν πολλά: 

Μπορούν να μεταφερθούν υδρόβιοι οργανισμοί με ασφάλεια εκτός πεδίου βαρύτητας; Μπορούν να επιβιώσουν στις συνθήκες που επικρατούν εκεί; 

Πώς θα γίνει η κατασκευή του υδροπονικού μας συστήματος, ώστε να μπορεί να εγκατασταθεί με ασφάλεια; 

Με ποιο τρόπο θα γίνει ο εμπλουτισμός σε οξυγόνο εκτός ατμόσφαιρας;

Για τον σκοπό αυτό μελετούν τη βιβλιογραφία, ψάχνουν πηγές στο διαδίκτυο και έχουν «συμμάχους» επιστήμονες που με μεγάλη προθυμία τους τροφοδοτούν με τις απαραίτητες πληροφορίες, για το ομολογουμένως πρωτότυπο εγχείρημα. Το όμορφο ταξίδι της γνώσης, όταν συνδυάζεται με την έρευνα και την ανακάλυψη, γίνεται ακόμη πιο συναρπαστικό.

Τα αποτελέσματά τους θα τα παρουσιάσουν στον Διαγωνισμό Ρομποτικής First Lego League, που θα διεξαχθεί στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, στις 16-17 Φεβρουαρίου. Εκεί, θα σας περιμένουν με ενθουσιασμό για να μοιραστούν μαζί σας τις γνώσεις που απέκτησαν.

Σχετικά Άρθρα

Πρέπει να συνδεθείτε για να σχολιάσετε.
Αρχείο
  • Πρόσφατα
  • Δημοφιλή
  • Ετικέτες