14 Δεκ 2018

1o ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Με την ευκαιρία του εορτασμού των 100 χρόνων της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, το τριήμερο 7-9 Δεκεμβρίου, διοργανώθηκε το πρώτο Μαθητικό Μαθηματικό Συνέδριο, στην πόλη της Αθήνας, με σκοπό την προβολή της σημασίας και της χρησιμότητας των μαθηματικών, τόσο σε επιστημονικό επίπεδο όσο και σε άλλες εκφάνσεις της ζωής μας. Παράλληλα επιθυμία της ΕΜΕ είναι η ανάδειξη της ευχάριστης πλευράς των μαθηματικών, εμπλέκοντας τους μαθητές όχι μόνο σε διαγωνιστικές διαδικασίες, όπως οι διαγωνισμοί «Ο Θαλής» και «Ευκλείδης» αλλά και σε διαδικασίες εκπόνησης επιστημονικής έρευνας, συγγραφής και παρουσίασης ακαδημαϊκών εργασιών.

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία είναι ένα από τα αρχαιότερα επιστημονικά σωματεία στην Ελλάδα και προς τιμήν του εορτασμού των 100 χρόνων από την ίδρυσή της, το Υπουργείο Παιδείας ανακήρυξε το έτος 2018 ως έτος Μαθηματικών.

Οι μαθητές της Α' Λυκείου του σχολείου μας εμπνευσμένοι από τη συμμετοχή τους στους Μαθηματικούς Διαγωνισμούς της ΕΜΕ αλλά και από την αγάπη τους για το μάθημα της Γεωμετρίας, το οποίο οξύνει τόσο τον τρόπο σκέψης των μαθητών όσο και άλλες δεξιότητες όπως την παρατηρητικότητα, αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στο συνέδριο, με τη συγγραφή επιστημονικής εργασίας, που είχε τίτλο: «Η πορεία της Γεωμετρίας στο πέρασμα του χρόνου». Μέσα από έγκυρες βιβλιογραφικές πηγές και γράφοντας σύμφωνα με το σύστημα αναφοράς ΑPA, οι μαθητές μας παρουσίασαν την εργασία τους στο συνέδριο.

Η εμπειρία αυτή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί εξόχως σημαντική για τα παιδιά, καθώς καλλιέργησαν τόσο τις γνωστικές όσο και τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες ενώ παράλληλα απέκτησαν πολύτιμες γνώσεις, όσον αφορά στη συγγραφή και την παρουσίαση επιστημονικών εργασιών.

 

Σχετικά Άρθρα

Πρέπει να συνδεθείτε για να σχολιάσετε.
Αρχείο
  • Πρόσφατα
  • Δημοφιλή
  • Ετικέτες