06 Νοε 2018

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ... ΑΛΛΙΩΣ!

Οι μαθητές της Γ' Γυμνασίου διδάχθηκαν φέτος την Αμερικανική Επανάσταση με έναν τελείως διαφορετικό τρόπο, αφού δεν χρειάστηκε να απομνημονεύσουν τα ιστορικά γεγονότα. Αντελήφθησαν το ιστορικό πλαίσιο της αγγλικής αποικίας και των προβλημάτων που οδήγησαν προς την Αμερικανική Επανάσταση παίζοντας ένα ψηφιακό παιχνίδι με τίτλο "Mission US: For crown or colony?"

Με έναν διαδραστικό και βιωματικό τρόπο οι μαθητές γύρισαν πίσω στο χρόνο (1770 μ.Χ.) και ως έφηβοι βίωσαν τις αλλαγές που συνέβησαν στον Δυτικό κόσμο εκείνη την περίοδο. Αντιμετώπισαν μια σειρά από προκλήσεις, όπως η επιβίωση κάτω από την πίεση που δέχτηκαν από το μητροπολιτικό τους κέντρο, την Αγγλία, τον τρόπο ζωής μέσα σε μία αποικία, τις προκλήσεις της νέας εποχής για διεκδίκηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οι μαθητές μετά το πέρας του παιχνιδιού έγραψαν ημερολόγια από την εμπειρία τους ως έφηβοι λίγο πριν και κατά τη διάρκεια της Αμερικανικής Επανάστασης. Παρουσίασαν τους προβληματισμούς τους, τον τρόπο που αντέδρασαν ως άποικοι και τις επιπτώσεις που είχαν οι πράξεις τους. Οι μαθητές συνειδητοποίησαν ότι η αφήγηση ενός ιστορικού γεγονότος διαφέρει από τη βιωματική σχέση με αυτό, αφού κατανόησαν τις πολυδιάστατες δράσεις των ανθρώπων. 

Σχετικά Άρθρα

Πρέπει να συνδεθείτε για να σχολιάσετε.
Αρχείο
  • Πρόσφατα
  • Δημοφιλή
  • Ετικέτες