"ΑΙΕΝ ΑΡΙΣΤΕΥΕΙΝ"... ΘΕΤΟΝΤΑΣ ΥΨΗΛΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ
15 Νοε 2018

"ΑΙΕΝ ΑΡΙΣΤΕΥΕΙΝ"... ΘΕΤΟΝΤΑΣ ΥΨΗΛΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ

Επιβραβεύοντας την αριστεία, επαινώντας την ουσιαστική προσπάθεια, καμαρώνοντας το ήθος και τη μαθητική συνείδηση, επιδώσαμε τα βραβεία και αριστεία προόδου για το σχολικό έτος 2017-18 στους μαθητές μας.

Θυμηθήκαμε τη φράση του Ομήρου από την Ιλιάδα "αιέν αριστεύειν..." (πάντα να αριστεύεις) η οποία απευθυνόταν στον πολεμιστή ως ενίσχυση της ανδρείας του. Τα κείμενα της αρχαίας ελληνικής λογοτεχνίας μας, είναι πάντα διαχρονικά ως προς την υψηλή στοχοθεσία σε όλους τους τομείς της ζωής μας, στην οικογένεια, στο σχολείο, στο επάγγελμα, στην κοινωνική μας συμπεριφορά, σε καιρούς ειρήνης αλλά και πολέμου.

Έτσι, οι μαθητές μας επιδιώκουν όχι μόνο την αριστεία στο γνωστικό επίπεδο της σχολικής τάξης αλλά και μέσα από τη συμμετοχή τους στους πανελλήνιους διαγωνισμούς Μαθηματικών, Φυσικής, Ρητορικής, Ρομποτικής, Λογοτεχνίας. Τα αποτελέσματά τους, ανάμεσα στις πρώτες θέσεις, τους δικαιώνουν και τους οπλίζουν με δύναμη και χαμόγελο για κάθε επόμενο υψηλό στόχο, διδάσκοντάς τους παράλληλα την αξία της άμιλλας. 

Πορεία προς το φως, τη γνώση, την αυτοβελτίωση, σαν "μια ανερχόμενη ανελισσόμενη σπείρα, όλο και πιο ψηλά..." κατά τους στίχους του Γ. Ρίτσου.

Σχετικά Άρθρα

Πρέπει να συνδεθείτε για να σχολιάσετε.
Αρχείο
  • Πρόσφατα
  • Δημοφιλή
  • Ετικέτες