27 Οκτ 2018

ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ

Β' Παγκόσμιος Πόλεμος και Ελληνοϊταλικός πόλεμος. Ολοκαύτωμα Εβραίων και Κατοχή. Πώς συνδέονται τα ιστορικά αυτά γεγονότα που σημάδεψαν την εθνική και την παγκόσμια ιστορία;

Τη φετινή σχολική χρονιά, για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, το ταξίδι μας στην Ιστορία ξεκίνησε από την ανακήρυξη του Ελληνοϊταλικού πολέμου και την πορεία των Ελλήνων στρατιωτών μας προς το μέτωπο. Δε θα μπορούσαμε, ωστόσο, να μην εξετάσουμε τα γεγονότα αυτά ως αναπόσπαστο κομμάτι του Β' Παγκόσμιου Πολέμου. Το Ολοκαύτωμα των Εβραίων, με τα απάνθρωπα χαρακτηριστικά του, μας δίδαξε τις αξίες της ελευθερίας, της ενότητας και του ψυχικού σθένους των ανθρώπων. Επιστρέψαμε στην περίοδο της Κατοχής και γνωρίσαμε τις δύσκολες στιγμές που έζησαν οι Έλληνες εκείνης της εποχής.

Συντρόφους στο ταξίδι αυτό είχαμε ποιήματα, κείμενα σπουδαίων Ελλήνων συγγραφέων, αποσπάσματα ταινιών αλλά και την επίσκεψη στο Εβραϊκό Μουσείο, με την οποία κλείσαμε τον εορτασμό της επετείου. Εκεί, τα παιδιά περιηγήθηκαν στην έκθεση για το Ολοκαύτωμα και γνώρισαν τις ιστορίες των κρυμμένων παιδιών της Κατοχής.

Ήταν ένα ταξίδι δύσκολο, από το οποίο, όμως, έχουμε να θυμόμαστε πολλά!

Σχετικά Άρθρα

Πρέπει να συνδεθείτε για να σχολιάσετε.
Αρχείο
  • Πρόσφατα
  • Δημοφιλή
  • Ετικέτες