26 Οκτ 2018

Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ

Το ταξίδι μας στην ταραγμένη περίοδο της Κατοχής έφτασε στο τέλος του, έπειτα από έναν μήνα ανάγνωσης και ανάλυσης του βιβλίου "Τραγούδι για τρεις" της Λότης Πετροβιτς Ανδρουτσοπούλου.

Μέσα από τις ιστορίες των ηρώων γνωρίσαμε τα ιστορικά γεγονότα της εποχής και τις συνθήκες ζωής των ανθρώπων, οι οποίοι δοκιμάζονταν σωματικά και ψυχικά. Συγκλονιστικές προσωπικές ιστορίες κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον μας μέχρι την τελευταία σελίδα. Στο τέλος, οι μαθητές επέλεξαν τους αγαπημένους τους ήρωες, μίλησαν για το σημείο που τους εντυπωσίασε περισσότερο και ζωγράφισαν σκηνές του βιβλίου, δημιουργώντας έτσι τις δικές τους βιβλιοπαρουσιάσεις.
Οι δράσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ολοκληρώθηκαν με την προβολή της βραβευμένης με Όσκαρ ταινίας «Η Ζωή είναι Ωραία». Ένας Ιταλός Εβραίος επιστρατεύει όλη του τη φαντασία για να βοηθήσει την οικογένειά του που κρατείται στο ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης. Οι κακουχίες, τα καταναγκαστικά έργα και η κράτηση σε στρατόπεδο συγκέντρωσης απεικονίζονται γλαφυρά στην ταινία. Τη θλίψη, για όλα όσα έζησαν οι άνθρωποι τότε, διαδέχτηκε η ελπίδα και η αισιοδοξία, αφού στο τέλος η αγάπη υπερισχύει.

Σχετικά Άρθρα

Πρέπει να συνδεθείτε για να σχολιάσετε.
Αρχείο
  • Πρόσφατα
  • Δημοφιλή
  • Ετικέτες