24 Οκτ 2018

ΟΤΑΝ Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΜΑΘΗΣΗ...

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν πρόσφατα τη χώρας μας, στάθηκαν η αφορμή για να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας και να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας.

Οι μαθητές μας έχοντας φτάσει στην Ε' Δημοτικού, γνωρίζουν καλύτερα απ' όλους μας ότι η γνώση δεν κρύβεται μόνο μέσα στα σχολικά βιβλία, αλλά στο καθετί γύρω μας. Έτσι, δίχως να χάσουν λεπτό, άδραξαν την ευκαιρία και ασχολήθηκαν με την "Επικαιρότητα". Πήραν στα χέρια τους το iPad, αναζήτησαν και συγκέντρωσαν πληροφορίες, δίνοντας απάντηση σε όλα τα ερωτήματα που είχαν τεθεί. 

Τι είναι ο τυφώνας; Πώς δημιουργείται; Σε ποιες κατηγορίες χωρίζονται οι κυκλώνες και με ποιο κριτήριο; Ποιος είναι ο καταστροφικότερος τυφώνας που έχει πλήξει τη Γη; Τι μεγέθους ήταν ο τυφώνας "Ξενοφών", που έπληξε τη χώρα μας πριν από λίγες εβδομάδες; Αυτά ήταν μερικά μόνο από τα θέματα που μας απασχόλησαν, ενώ οι μετρήσεις του Μετεωρολογικού μας Σταθμού, που ανήκει στο δίκτυο του Εθνικού Αστεροσκοπείου, και τα βίντεο που προβλήθηκαν στην τάξη έκαναν το ταξίδι μας στη γνώση ακόμα πιο συναρπαστικό. 

Σχετικά Άρθρα

Πρέπει να συνδεθείτε για να σχολιάσετε.
Αρχείο
  • Πρόσφατα
  • Δημοφιλή
  • Ετικέτες