Ο Α' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΡΑΚΩΜΑΤΑ...
11 Οκτ 2018

Ο Α' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΡΑΚΩΜΑΤΑ...

Πώς είναι άραγε να βιώνεις έναν πόλεμο; Οι μαθητές της Γ' Γυμνασίου και της Α' Λυκείου συμμετείχαν στη βιωματική και διαδραστική έκθεση του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου στο Παλαιό Μέγαρο της Βουλής των Ελλήνων για τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο ανακαλύπτοντας τα γεγονότα της περιόδου και τη ζωή των στρατιωτών στα χαρακώματα.

Οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με πολυτροπικά εκθέματα (προσωπικά αντικείμενα, όπλα, στολές, φωτογραφίες, γελοιογραφίες και αφίσες) με σκοπό να συνειδητοποιήσουν τη σημασία του πρώτου βιομηχανικού πολέμου στις αρχές του 20ού αιώνα, ενώ η βιωματική τους δράση μέσα σε χαρακώματα τους έδωσε τη δυνατότητα να αντιληφθούν τις κακουχίες ενός πολέμου και την καθημερινότητα των στρατιωτών.

Οι μαθητές προσέγγισαν δύσκολες έννοιες και ζητήματα της Ιστορίας με δημιουργικό τρόπο δίχως να αποστηθίσουν πληροφορίες. Διερεύνησαν δεδομένα γύρω από τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο και κατέληξαν σε συμπεράσματα. Αξιοποίησαν τη βιωματική τους δράση μέσα στα χαρακώματα, για να απαντήσουν σε ερωτήματα που τους προκάλεσαν οι μαρτυρίες των στρατιωτών και τα αντικείμενά τους. 

Σχετικά Άρθρα

Πρέπει να συνδεθείτε για να σχολιάσετε.
Αρχείο
  • Πρόσφατα
  • Δημοφιλή
  • Ετικέτες