25 Σεπ 2018

ΤΑ "ΠΑΛΛΑΔΙΑΚΙΑ" ΜΑΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ!

Με ιδιαίτερη συγκίνηση υποδεχτήκαμε τα "Παλλαδιάκια" στη βαθμίδα του Λυκείου! Πότε ήταν που πέρασαν τις πόρτες του Δημοτικού με το άγχος για το Γυμνάσιο; Πώς πέρασαν τρία χρόνια; Εφηβικές συγκινήσεις, νέες εμπειρίες, συμμετοχές σε διαγωνισμούς Ρομποτικής, Ρητορικής, MUN, Φυσικής, Μαθηματικών, με συνεχείς βραβεύσεις!

Φέτος, με άλλη ωριμότητα πια, ετοιμαζόμαστε για νέα "ταξίδια γνώσης". Καταρχάς με αφορμή την "Αθήνα, παγκόσμια πρωτεύουσα βιβλίου" ξεκινάμε το λογοτεχνικό μας παιχνίδι με τους νομπελίστες ποιητές μας μέσα από ποικίλες εργασίες.

Θα υποστηρίξουμε σε ξεχωριστές ομάδες το έργο του Γιώργου Σεφέρη και του Οδυσσέα Ελύτη, θα θυμηθούμε ποια μελοποιήθηκαν και θα μπούμε στα "άδυτα" της ποιητικής και προσωπικής τους πορείας.

Θα γίνουμε συγγραφείς... στην πορεία του χρόνου, γράφοντας και φιλοτεχνώντας τα δικά μας βιβλία, ξεκινώντας από την επίσκεψή μας στο Εθνικό Τυπογραφείο, παρακολουθώντας σχετικά εργαστήρια συγγραφής στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών... ως το σύγχρονο e-book...

Μεγαλώσαμε λοιπόν! Είμαστε στην ευθεία για το Πανεπιστήμιο, για επιλογές ζωής, για νέα πορεία μέσα από ερωτηματικά, αγωνία, έμπνευση...

Και αν μία από τις ετυμολογίες της λέξης "Λύκειο" προέρχεται από τον Λύκειο Απόλλωνα, θεό του φωτός (λατινικά lux=φως)... τότε προσδοκούμε ότι θα φωτίσουμε την καθημερινότητά μας στο Λύκειο με αμέτρητες λαμπερές και αισιόδοξες στιγμές!

Σχετικά Άρθρα

Πρέπει να συνδεθείτε για να σχολιάσετε.
Αρχείο
  • Πρόσφατα
  • Δημοφιλή
  • Ετικέτες