06 Ιουν 2018

INTERNET OF THINGS - ΜΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Καθώς η σχολική χρονιά ολοκληρώνεται οι εργασίες των μαθητών μας σχετικά με το Internet of Things και τον μικροελεγκτή Arduino πήραν τελική μορφή και παρουσιάζονται.

Οι μαθητές μας επέδειξαν εκπληκτικές κατασκευαστικές ικανότητες και υλοποίησαν πρωτότυπες ιδέες και αυτοματισμούς. Εφαρμόζοντας όσα έχουν μάθει στο μάθημα της Τεχνολογίας για το Arduino και τα εξαρτήματα/αισθητήρες που συνδέονται σε αυτό, ενσωμάτωσαν διάφορες αυτοματοποιημένες λειτουργίες στις κατασκευές τους δίνοντάς τους "ζωή".

Μερικές από αυτές ήταν:

- Αυτόματη γέφυρα που ανοίγει και κλείνει, ώστε να περάσει κάποιο πλοίο από κάτω. Ο μηχανισμός υλοποιήθηκε με κινητήρα steper και χειρίζεται με δύο κουμπιά.

- Στην ίδια κατασκευαστική ιδέα κινήθηκε ένας ακόμη μαθητής που κατασκεύασε γέφυρα, η οποία όμως ανοίγει και κλείνει αυτόματα όταν ανιχνεύσει μέσω του αισθητήρα κίνησης κάποιο διερχόμενο πλοίο. Επίσης, προειδοποιεί με φωτεινές ενδείξεις (Leds) τα οχήματα που βρίσκονται στο πάνω μέρος της.

- Θερμοκήπιο το οποίο είναι εφοδιασμένο με έναν αισθητήρα θερμοκρασίας και φωτεινές ενδείξεις για την κατάλληλη ή όχι θερμοκρασία του εσωτερικού του χώρου για την ομαλή ανάπτυξη των φυτών!

- Αεροπλάνο με ενσωματωμένο μοτέρ που κινεί τον έλικα αλλά και προσθήκη φωτεινών ενδείξεων για την ασφαλή πτήση του στους αιθέρες!

- Αερόστατο με ενσωματωμένες φωτεινές ενδείξεις.

- Φούρνος και αυτόματο σύστημα προειδοποίησης μέσω ενός αισθητήρα κίνησης και φωτεινών ενδείξεων.

- Τρένο εφοδιασμένο με buzzer ήχου και φωτεινές ενδείξεις.

- Φάρος εξοπλισμένος με φωτεινές ενδείξεις οι οποίες πάλλονται ρυθμικά αναπαριστώντας την πραγματική λειτουργία ενός φάρου.

Αυτές και άλλες πολλές ήταν οι εργασίες των μαθητών μας οι οποίοι ολοκλήρωσαν με επιτυχία τη φετινή σχολική χρονιά και οδεύουν με ενθουσιασμό στις προκλήσεις της επόμενης!

Σχετικά Άρθρα

Πρέπει να συνδεθείτε για να σχολιάσετε.
Αρχείο
  • Πρόσφατα
  • Δημοφιλή
  • Ετικέτες