17 Απρ 2018

ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ

Προγραμματίζοντας την πλακέτα Micro.bit οι μαθητές της Γ' Γυμνασίου κατασκεύασαν ένα σύστημα μέτρησης της θερμοκρασίας του χώρου!

Η πλακέτα Micro.bit BCC έχει ενσωματωμένους αρκετούς αισθητήρες αλλά όχι αισθητήρα θερμοκρασίας. Το μάθημα της Πληροφορικής ξεκίνησε δίνοντας στους μαθητές την εξής πρόκληση... Πώς χρησιμοποιώντας την πλακέτα Micro.bit μπορούμε να μετρήσουμε τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος χώρου; Μετά τον προβληματισμό ακολούθησε η αναζήτηση. Το Micro.bit, όπως κάθε υπολογιστής, μετράει συνεχώς τη θερμοκρασία του επεξεργαστή του, ώστε να μην υπερθερμανθεί και χαλάσει. Επειδή ο επεξεργαστής του βρίσκεται σε άμεση επαφή με το περιβάλλον ισορροπεί με τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος με αποτέλεσμα η θερμοκρασία του επεξεργαστή να "μαρτυρά" τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος αυξημένη συνήθως κατά ένα ή δυο βαθμούς Κελσίου.

Οι μαθητές πειραματίστηκαν αρκετά τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους μετρώντας τη διαφορά της θερμοκρασίας με σκοπό να το διαπιστώσουν και από μόνοι τους!

 

Σχετικά Άρθρα

Πρέπει να συνδεθείτε για να σχολιάσετε.
Αρχείο
  • Πρόσφατα
  • Δημοφιλή
  • Ετικέτες