ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΑΚΟΥΛΕΣ... ΤΕΛΟΣ!
08 Φεβ 2018

ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΑΚΟΥΛΕΣ... ΤΕΛΟΣ!

Η μάθηση αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον όταν η αφόρμηση δίνεται από τα ίδια τα παιδιά. Ενώ συζητούσαμε, λοιπόν, για τους νόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ακούστηκε η ερώτηση «Δηλαδή, κυρία, πληρώνουν τις σακούλες και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης;». Την επόμενη, κιόλας, ημέρα προγραμματίστηκε μία μικρή ενημέρωση πάνω στο επίκαιρο αυτό θέμα σε συνεργασία με την καθηγήτρια Αγγλικών, κ. Γιάννα Ζαραφέτα.

Με μια αναζήτηση σε άρθρα επίσημων σελίδων ανακαλύψαμε πληροφορίες που μας κέντρισαν το ενδιαφέρον και κατανοήσαμε τη σημασία της εφαρμογής του νόμου. Μάθαμε ότι μόλις το 1% από τις πλαστικές σακούλες ανακυκλώνεται, ότι ένα στα δύο απορρίμματα στον βυθό της θάλασσας στην Ελλάδα είναι πλαστικές σακούλες και ότι μέχρι το 2.050 θα υπάρχουν πιο πολλά πλαστικά στη θάλασσα παρά ψάρια!

Παράλληλα, στο μάθημα των Αγγλικών προβλήθηκε βίντεο σχετικό με το θέμα "Garbage Patches - Pacific Ocean", στο οποίο φαίνεται ξεκάθαρα η ρύπανση που προκαλείται από τις πλαστικές σακούλες στη θάλασσα.

Εκείνο που έχει σημασία για όλους μας, είναι ότι στο τέλος οι μαθητές υποσχέθηκαν πως και οι ίδιοι θα συμβάλλουν στην προσπάθεια που καταβάλλεται για το περιβάλλον μας!

 

Σχετικά Άρθρα

Πρέπει να συνδεθείτε για να σχολιάσετε.
Αρχείο
  • Πρόσφατα
  • Δημοφιλή
  • Ετικέτες