23 Ιαν 2018

ΟΙ ΜΥΘΟΙ ΤΟΥ ΑΙΣΩΠΟΥ ΖΩΝΤΑΝΕΥΟΥΝ!

Ποιος άραγε δεν αγαπά τον μεγαλύτερο παραμυθά όλων των εποχών, τον Αίσωπο; Ποιος δεν γνωρίζει την πονηρή αλεπού, που όλο σκανταλιές σκαρφίζεται και σοφά μαθήματα μας δίνει;

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ένα βιβλίο του Αισώπου στη βιβλιοθήκη μας, ο οποίος με τους σοφούς του μύθους και πρωταγωνιστές τα ζώα μας δίδαξε πολλά. Ένας από τους βασικότερους ήρωες των παραμυθιών του Αισώπου είναι και η αλεπού, η οποία μας διδάσκει ότι συχνά η κοπιαστική προσπάθεια νικάει το φυσικό χάρισμα, όταν αυτός που το έχει δεν το καλλιεργεί, και επιπλέον, ότι δεν πρέπει να κάνουμε στους άλλους όσα δε θέλουμε να μας κάνουν. 

Αυτά και άλλα τόσα είναι τα ηθικά διδάγματα που πρόσφερε η φαντασμαγορική παράσταση στο θέατρο Ακροπόλ, "Αλεπού Αισωπού", στους μαθητές της Α' Δημοτικού. Οι εξαιρετικοί ηθοποιοί, η διάδρασή τους με το κοινό, τα καταπληκτικά κοστούμια και σκηνικά και φυσικά, ο... μάγος Αίσωπος με τα ταχυδακτυλουργικά του, ενθουσίασαν τους μικρούς μας μαθητές. Τα παιδιά μέσα από τους 7 μύθους, που ζωντάνεψαν μπροστά στα μάτια τους, έφυγαν από την παράσταση με όμορφες αναμνήσεις αλλά και με σπουδαίες γνώσεις!

Σχετικά Άρθρα

Πρέπει να συνδεθείτε για να σχολιάσετε.
Αρχείο
  • Πρόσφατα
  • Δημοφιλή
  • Ετικέτες