28 Νοε 2017

ΕΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΣΤΗ ΦΥΣΗ!

Ένα υπέροχο πρωινό στη φύση μοιραστήκαμε μαθητές και εκπαιδευτικοί της Δ' Δημοτικού, γεμίζοντας το μυαλό και την ψυχή μας με όμορφες εικόνες!

Φορώντας την κατάλληλη ενδυμασία και έχοντας εφοδιαστεί με καλή διάθεση και πολλή όρεξη, ξεκινήσαμε για το Περιβαλλοντικό Κέντρο Αργυρούπολης, όπου παρακολουθήσαμε ένα άκρως ενδιαφέρον εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα το δάσος και το περιαστικό πράσινο. Εκεί μας δόθηκε η ευκαιρία να φρεσκάρουμε τις γνώσεις μας και να ανακαλέσουμε στη μνήμη μας όλα όσα μελετάμε το τελευταίο χρονικό διάστημα, τόσο στο μάθημα της Ν. Γλώσσας όσο και στα μαθήματα της Μ. Περιβάλλοντος και της Ευέλικτης Ζώνης, για τα οικολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η γη τα τελευταία χρόνια αλλά και για το πώς η ανθρώπινη δραστηριότητα έχει συμβάλλει στη δημιουργία τους.

Μέσα από έναν γόνιμο διάλογο με τους υπεύθυνους του Κ.Π.Ε. και πλήθος εκπαιδευτικών παιχνιδιών και δραστηριοτήτων ενημερωθήκαμε για τα δάση, τα οικοσυστήματα, τη σπουδαιότητα διατήρησης της ισορροπίας αλλά και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η καταστροφή της αρμονίας ανάμεσα στη ζωή και το περιβάλλον.

Οι μαθητές μας έχοντας αποκομίσει πολύτιμες γνώσεις ήταν πλέον έτοιμοι να περάσουν στο δεύτερο σκέλος του προγράμματος, που δεν ήταν άλλο από μια πεζοπορία στις παρυφές του Υμηττού. Επιβιβαστήκαμε, λοιπόν, για δεύτερη φορά στα σχολικά λεωφορεία και η περιπέτεια ξεκίνησε! Ο ενθουσιασμός των παιδιών μας διάχυτος, γεγονός που προμήνυε τις όμορφες στιγμές που θα μοιραζόμασταν στη συνέχεια! Όλα όσα ειπώθηκαν, έγιναν πράξη και επιστρέφοντας στο σχολείο μία μόνο φράση ερχόταν στον νου μας… «ανάσα δροσιάς και οξυγόνου»!

Σχετικά Άρθρα

Πρέπει να συνδεθείτε για να σχολιάσετε.
Αρχείο
  • Πρόσφατα
  • Δημοφιλή
  • Ετικέτες