28 Νοε 2017

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΑΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ!

Τι κι αν πηγαίνουμε στην Α' Δημοτικού; Τι κι αν δεν κάνουμε ακόμα στο σχολείο Φυσική, Χημεία, Βιολογία; Μπορούμε κι εμείς να γίνουμε μικροί επιστήμονες και να κάνουμε πειράματα.

Μέσα από ένα βιωματικό παραμύθι με τη μάγισσα Ξερόλα στο Μουσείο Πειραμάτων, τα παιδιά μας μπόρεσαν να κάνουν τα πρώτα τους πειράματα. Με τη βοήθεια της Μπίας της Βιολογίας, της Ντίας της Χημείας και της Φίφης Φυσικής έφτιαξαν μαγικά φίλτρα, παρατήρησαν μέσα από το μικροσκόπιο και έλυσαν γρίφους. Έτσι, αποδείχθηκε ότι η μάγισσα Ξερόλα δεν τα ξέρει όλα και ότι τα παιδιά έχουν περισσότερες γνώσεις από εκείνη. Δίκαια, λοιπόν, πήραν τον τίτλο των μικρών επιστημόνων και των εξαιρετικών ερευνητών, αφού κατάφεραν να διώξουν τη μάγισσα Ξερόλα από το σχολείο τους και πήραν πίσω τις γνώσεις τους. Στο τέλος, τα παιδιά συνέθεσαν το δικό τους παραμύθι με βάση όλα όσα έμαθαν.

Η επίσκεψη στο Μουσείο Πειραμάτων ήταν ο καλύτερος τρόπος για να γίνει η πρώτη γνωριμία των μαθητών μας με τον μαγικό κόσμο της επιστήμης και σίγουρα θα τους μείνει αξέχαστη!

Σχετικά Άρθρα

Πρέπει να συνδεθείτε για να σχολιάσετε.
Αρχείο
  • Πρόσφατα
  • Δημοφιλή
  • Ετικέτες