27 Οκτ 2017

ΖΗΤΩ Η 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ!

Η εθνική γιορτή της 28ης Οκτωβρίου έφτασε. Με αφορμή τον εορτασμό της εθνικής μας επετείου, οι μαθητές των μικρών τάξεων καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στην εποχή του ελληνοϊταλικού πολέμου και να γνωρίσουν τους ηρωικούς  αγώνες των Ελλήνων.

Μέσα από παραμύθια για το 1940, μελοποιημένα ποιήματα, βιντεοπροβολές και εφημερίδες της εποχής, τα παιδιά ένιωσαν συγκίνηση και περηφάνια για τον ένδοξο αγώνα των Ελλήνων για την ελευθερία.

Στόχος, όμως, δεν ήταν μόνο να μάθουν τα παιδιά τι πραγματικά συνέβη τότε, αλλά κυρίως να συνειδητοποιήσουν τις συμφορές που κάθε πόλεμος φέρνει μαζί του. Ένα κολάζ και ένα κόμικ για τη χώρα του κ. Πολέμου και της κ. Ειρήνης έδωσε την αφορμή στους μαθητές μας να αναγνωρίσουν την ειρήνη και την αγάπη ως τα μοναδικά «αντίδοτα» του πολέμου.

Τέλος, οι παραστάσεις με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο μας Καραγκιόζη, έδωσαν μια ευχάριστη νότα και αποτέλεσαν το καλύτερο κλείσιμο του επετειακού μας αφιερώματος. Αυτό αποτυπώθηκε στα χαμόγελα που ζωγραφίστηκαν στα πρόσωπα των παιδιών και στο δυνατό τους χειροκρότημα.

Σχετικά Άρθρα

Πρέπει να συνδεθείτε για να σχολιάσετε.
Αρχείο
  • Πρόσφατα
  • Δημοφιλή
  • Ετικέτες