ΕΙΜΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ... ΕΙΜΑΙ ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ
11 Οκτ 2017

ΕΙΜΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ... ΕΙΜΑΙ ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

Αρχή όλων αποτέλεσε το κείμενο του σχολικού βιβλίου της Ν. Γλώσσας, "Η φίλη μας η θάλασσα". Έπειτα, οι απορίες των ίδιων των παιδιών "γέννησαν" την ανάγκη να ασχοληθούμε στο μάθημα της Γεωγραφίας με τη μόλυνση στον Σαρωνικό κόλπο.

Αφού ψάξαμε στην εφαρμογή Google Earth πού ακριβώς βρίσκεται ο κόλπος, μάθαμε ποια νησιά και ποιες ακτές βρέχονται από τα νερά του και εντοπίσαμε το ακριβές σημείο του ατυχήματος. "Τι θα γινόταν άραγε αν ο άνεμος φυσούσε προς την αντίθετη κατεύθυνση; Πώς θα μαζέψουν όλο αυτό το μαζούτ από τη θάλασσα; Πώς να είναι άραγε ο βυθός; Κι αυτά τα πορτοκαλί που βλέπουμε στην παραλία τι είναι, κυρία;" Οι απορίες των παιδιών λύθηκαν παρακολουθώντας το σχετικό βίντεο με τίτλο "Από τη ρύπανση στον Σαρωνικό". Τέλος, μέσα από άρθρα οικολογικών οργανώσεων ενημερωθήκαμε για το πώς μπορούμε εμείς να βοηθήσουμε, τι πρέπει να προσέχουμε σε μία βόλτα μας στην παραλία και πόσο επικίνδυνο είναι για εμάς να έρθουμε σε επαφή με το πετρέλαιο.

Καθ' όλη τη διάρκεια του σχεδίου εργασίας στα μάτια όλων των παιδιών κυριαρχούσε η θλίψη για όσα έχουν προκληθεί στο περιβάλλον. Η επιθυμία ωστόσο να μπορέσουν να κάνουν κάτι και εκείνα για να βοηθήσουν, κρατάει ζωντανή την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο...

Σχετικά Άρθρα

Κανένα άρθρο
Πρέπει να συνδεθείτε για να σχολιάσετε.
Αρχείο
  • Πρόσφατα
  • Δημοφιλή
  • Ετικέτες