26 Μαϊ 2017

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΧΕΛΩΝΕΣ!

Έχετε δει ποτέ θαλάσσια χελώνα να κολυμπάει κοντά σας; Γνωρίζετε ότι οι χελώνες αυτές απειλούνται κατά κόρον και έτσι έχουν τεθεί υπό προστασία;

Οι μικροί μας μαθητές επισκέφθηκαν τον Σύλλογο Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών, «ΑΡΧΕΛΩΝ», όπου είχαν την ευκαιρία να μπουν στον κόσμο του βυθού και να γνωρίσουν αυτά τα υπέροχα πλάσματα. Οι θαλάσσιες χελώνες κινδυνεύουν από τα χέρια των ψαράδων, από τα δίχτυα τους, από προπέλες καραβιών και κυρίως, από τη μόλυνση της θάλασσας, είτε από σκουπίδια είτε από πετρελαιοκηλίδες. Αποτελούν ένα είδος το οποίο δεν μπορεί να ζήσει ξέγνοιαστα τη ζωή του στον βυθό, γι’ αυτό και είναι πολύ συχνοί οι τραυματισμοί τους. Το «ΑΡΧΕΛΩΝ», λοιπόν, φροντίζει τις τραυματισμένες χελώνες που φτάνουν εκεί, ώστε να τις αφήσει, υγιείς πια, στις θάλασσες τους καλοκαιρινούς μήνες.

Τα πρωτάκια μας είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τις θαλάσσιες χελώνες, να ενημερωθούν για τους κινδύνους που διατρέχουν και, φυσικά, να μάθουν πώς μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία τους. Μπήκαν για λίγο στον κόσμο τους και γνώρισαν τη ζωή τους από τη στιγμή που βρίσκονται ακόμα μέσα στα αυγά, κάτω από τη ζεστή άμμο, μέχρι τη στιγμή που ξεκινούν το δικό τους ταξίδι στις θάλασσες.

Ενθουσιάστηκαν με όλες αυτές τις γνώσεις και η μεγαλύτερη επιβεβαίωση αυτού ήταν φράσεις, όπως «Όταν μεγαλώσω, θα γίνω κι εγώ εθελοντής για να βοηθώ τις χελώνες» ή «Θα προσέχω κι εγώ το περιβάλλον για να μην μολύνεται η θάλασσα και να ζουν καλύτερα οι χελώνες».

Σχετικά Άρθρα

Κανένα άρθρο
Πρέπει να συνδεθείτε για να σχολιάσετε.
Αρχείο
  • Πρόσφατα
  • Δημοφιλή
  • Ετικέτες