05 Απρ 2017

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

Ένα από τα σημαντικότερα μουσεία της χώρας, το Μουσείο της Ακρόπολης, είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε μαθητές και εκπαιδευτικοί της Δ' Δημοτικού.

Η περιήγησή μας ξεκίνησε με την παρατήρηση ευρημάτων από τα ιερά διαφόρων θεών που λατρεύονταν κάτω από τον λόφο της Ακρόπολης, ενώ το ενδιαφέρον μας μονοπώλησαν κυρίως τα ιερά του θεού Ασκληπιού και της θεάς Αφροδίτης. Στη συνέχεια, αφού θαυμάσαμε αγάλματα της αρχαϊκής και κλασικής εποχής, γίναμε για λίγο μικροί αρχαιολόγοι, διακρίνοντας τα βασικά χαρακτηριστικά της κάθε εποχής από τη στάση του σώματος, την έκφραση του προσώπου και την ενδυμασία. Το ταξίδι μας στην ιστορία της αρχαίας Ελλάδας συνεχίστηκε στην επιβλητική αίθουσα που φιλοξενεί τις Καρυάτιδες, όπου επιχειρήσαμε να ερμηνεύσουμε την αρχιτεκτονική και τον ρυθμό του ναού. Την προσοχή μας κέντρισε η απουσία της δεύτερης από δυτικά Κόρης, που αφαιρέθηκε από τον Λόρδο Έλγιν το 1801 και σήμερα βρίσκεται στο Βρετανικό Μουσείο. Τέλος, κατευθυνθήκαμε προς τη μεγαλόπρεπη αίθουσα του Παρθενώνα, όπου θαυμάσαμε τμήμα από τον γλυπτό διάκοσμό του.

Πριν την αποχώρησή μας από το μουσείο, καθίσαμε να απολαύσουμε τη μαγευτική θέα προς τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, ενώ μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους μαθητές μας! Η εντυπωσιακή μακέτα της Ακρόπολης, φτιαγμένη από 120.000 τουβλάκια lego, κέρδισε τις εντυπώσεις και τα χαμόγελα των παιδιών μας!

Σχετικά Άρθρα

Πρέπει να συνδεθείτε για να σχολιάσετε.
Αρχείο
  • Πρόσφατα
  • Δημοφιλή
  • Ετικέτες