24 Μαρ 2017

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ '21 ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ!

Η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου που μαρτυρά τον μεγάλο αγώνα των Ελλήνων για την απελευθέρωσή τους από τον τουρκικό ζυγό, αποτελεί αντικείμενο θαυμασμού μέχρι και σήμερα.

Με αφορμή αυτό το γεγονός, οι μαθητές της Β’ Δημοτικού καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας προσέγγισαν πολύπλευρα τα γεγονότα της Επανάστασης του 1821. Το project μας ολοκληρώθηκε με την επίσκεψή μας στο Πολεμικό Μουσείο. Εκεί οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά ιστορικά κειμήλια που «μιλούν» για το τότε, όπως προσωπογραφίες, πίνακες, όπλα των ηρώων και ενδυμασίες της εποχής εκείνης.

Το πιο σημαντικό απ’ όλα, όμως, είναι πως τα παιδιά μέσω ενός εκπαιδευτικού παιχνιδιού κατάφεραν να μπουν για λίγο στη θέση μεγάλων αγωνιστών, όπως του Κολοκοτρώνη, της Μπουμπουλίνας και του Κανάρη. Μπόρεσαν έτσι να αντιληφθούν την προσφορά τους στην απόκτηση της ελευθερίας μας. Τέλος, οι μαθητές μας κλήθηκαν να γίνουν οι ίδιοι ζωγράφοι και να δημιουργήσουν ιστορίες με εικόνες για το ’21, χρησιμοποιώντας ως μόνο όπλο τη φαντασία τους.

Σχετικά Άρθρα

Πρέπει να συνδεθείτε για να σχολιάσετε.
Αρχείο
  • Πρόσφατα
  • Δημοφιλή
  • Ετικέτες