13 Μαρ 2017

ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΕΠΙΒΙΒΑΣΗ!

Ατμάμαξες, παλιά εισιτήρια, στολές, ιστορικές φωτογραφίες παλαιών τρένων, πίνακες, χάρτες, μηχανές... Αυτά και άλλα πολλά συνθέτουν τον εκθεσιακό χώρο του Σιδηροδρομικού Μουσείου Αθηνών.

Οι μαθητές της Γ' Δημοτικού επισκέφθηκαν τον ιδιαίτερο αυτό χώρο και είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν ανάμεσα στα παλαιότερα τρένα της ιστορίας μας. Ξεκινώντας απ' τον γνωστό σε όλους "καρβουνιάρη", περάσαμε από τον πρώτο οδοντωτό σιδηρόδρομο, από το "καπνιστήριο του Σουλτάνου", απ' το βασιλικό βαγόνι με τη χρυσοποίκιλτη διακόσμηση και τα μεταξωτά καθίσματα και φτάσαμε στα νεότερα και σύγχρονα μοντέλα τρένων. Όλα ξεχωριστά και επιβλητικά, κίνησαν την περιέργεια των παιδιών που δε σταμάτησαν να τα θαυμάζουν και να κάνουν ερωτήσεις, έχοντας στο μυαλό τους τα όσα έχουμε συζητήσει στο μάθημα της Ευέλικτης Ζώνης για τα "Μέσα Συγκοινωνίας και Μεταφοράς".

Τα χαμόγελα φώτισαν τα παιδικά τους προσωπάκια, όταν ήρθε η ώρα της επιβίβασης! Κόψαμε, λοιπόν, τα εισιτήριά μας και ετοιμαστήκαμε για ένα ξεχωριστό ταξίδι. Εσείς; Είστε έτοιμοι;!

Σχετικά Άρθρα

Πρέπει να συνδεθείτε για να σχολιάσετε.
Αρχείο
  • Πρόσφατα
  • Δημοφιλή
  • Ετικέτες