06 Μαρ 2017

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ... ΝΑΙ ΣΤΗ ΦΙΛΙΑ!

Τι είναι ο σχολικός εκφοβισμός; Τι μέτρα πρέπει να πάρουμε για να τον αντιμετωπίσουμε; 

Οι μαθητές της Γ' Δημοτικού με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Σχολικού Εκφοβισμού που έχει οριστεί ως η 6η Μαρτίου, προβληματίστηκαν σχετικά με το φαινόμενο αυτό κι έλυσαν τις απορίες τους συζητώντας και ανταλλάσσοντας απόψεις.

Αρχικά τονίσαμε ότι ο σχολικός εκφοβισμός είναι ένα δυσάρεστο κοινωνικό φαινόμενο με αρνητικές συνέπειες στην ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των παιδιών. Συζητήσαμε τις συνέπειες αυτές και μιλήσαμε για τα μέτρα που μπορούμε να πάρουμε, προκειμένου να υπάρξει αποτελεσματική πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου. Τέλος, ενώσαμε όλοι τα χέρια μας και συμφωνήσαμε να σέβεται ο ένας τον άλλο. Η συμφωνία αυτή έκλεισε με τα παιδιά μας να σχεδιάζουν μια μεγάλη καρδιά που την ονόμασαν «Καρδιά της Αλληλεγγύης και του Σεβασμού». Επίσης, έφτιαξαν και το «Δέντρο της Φιλίας». Μέσα στην καρδιά και πάνω στο δέντρο έγραψαν σημαντικές αξίες, τις οποίες πρέπει να ενστερνιστούμε προκειμένου να οπλιστούμε ενάντια στο φαινόμενο αυτό.

Μέσα από αυτό το project συνειδητοποιήσαμε ότι πρέπει να συμπεριφερόμαστε ο ένας στον άλλον με σεβασμό. Έτσι μόνο θα μπορέσουμε να δούμε την ομορφιά που ο καθένας από εμάς κρύβει μέσα του, και τότε ο κόσμος μας θα γίνει καλύτερος...

Σχετικά Άρθρα

Πρέπει να συνδεθείτε για να σχολιάσετε.
Αρχείο
  • Πρόσφατα
  • Δημοφιλή
  • Ετικέτες