07 Μαρ 2017

ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ...

Ποιο παιδί δεν αγαπά την περιπέτεια; Ποιο παιδί δε "διψά" για φανταστικές ιστορίες με μοναδικούς ήρωες, ξεχωριστούς χαρακτήρες και συναρπαστικά ταξίδια; Ποιο παιδί δεν αναζητά λίγη μαγεία;

Μα φυσικά, όλα τα παιδιά ψάχνουν να ζήσουν κάποια φανταστική εμπειρία! Και πού θα τη βρουν; Στον κόσμο των βιβλίων! Σε έναν κόσμο στον οποίο η φαντασία δεν έχει φραγμούς και μπορεί να ξετυλιχθούν οι πιο γλυκές ιστορίες με τα πιο σπουδαία διδάγματα.

Σε αυτόν τον κόσμο "μπήκαμε" με τους μαθητές της Α' Δημοτικού στα πλαίσια της Ευέλικτης Ζώνης και ασχοληθήκαμε με τη φιλαναγνωσία. Διαβάσαμε το βιβλίο "Οι περιπέτειες της Νεράιδας Καλεντούλας - Η μαύρη αραχνούλα" και συζητήσαμε για τους ήρωές του. Ξεκινήσαμε τις επισκέψεις μας στη δανειστική βιβλιοθήκη του σχολείου μας. Δε θα μπορούσαμε, βέβαια, να παραλείψουμε και το κομμάτι των βιβλιοπαρουσιάσεων. Οι μικροί μας μαθητές μίλησαν στους συμμαθητές τους για το αγαπημένο τους βιβλίο και τον αγαπημένο τους ήρωα, περιέγραψαν την αγαπημένη τους σκηνή και ξεφύλλισαν το βιβλίο τους μπροστά σε όλη την τάξη, δείχνοντας τις εικόνες που τους άρεσαν. Τέλος, όλα τα παιδιά δημιούργησαν ένα ξεχωριστό βιβλιόδεντρο, το οποίο μας θυμίζει πως τα βιβλία αποτελούν πηγή έμπνευσης για όλους!

Σχετικά Άρθρα

Πρέπει να συνδεθείτε για να σχολιάσετε.
Αρχείο
  • Πρόσφατα
  • Δημοφιλή
  • Ετικέτες