16 Φεβ 2017

ΑΛΛΙΩΤΙΚΟΙ ΧΑΡΤΑΕΤΟΙ, ΠΕΤΟΥΝ ΨΗΛΑ!

Πώς μπορεί κανείς να γίνει αγγειοπλάστης; Με φαντασία, μεράκι και υπομονή. Με αυτά τα τρία στοιχεία παρέα φτάσαμε στο Εργαστήρι Πηλού, την περασμένη Τετάρτη.

Πρώτος σταθμός: να γνωρίσουμε την αγγειοπλαστική τέχνη μέσα από εικόνες στο βάθος των αιώνων. Γιατί οι άνθρωποι έφτιαχναν αντικείμενα από πηλό; Ποια ήταν η χρήση τους; Τι περιείχαν οι αμφορείς; Ο πηλός είναι τέχνη; Ποια είναι η άποψη του Πικάσο για αυτό το θέμα; Σε αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα προσπαθήσαμε να απαντήσουμε τα πρώτα λεπτά της επίσκεψής μας στο Εργαστήρι.

Στη συνέχεια, σειρά είχαν τα παιχνίδια με πηλό και η προσπάθεια να χαράξουμε απαλές και βαθιές γραμμές στα έργα μας. Μέσα από το αυθόρμητο παιχνίδι με τον πηλό χρησιμοποιήσαμε όλες μας τις αισθήσεις και τη φαντασία μας. Έπειτα, ήρθε επιτέλους η ώρα να κόψουμε και να χρωματίσουμε τους μικρούς μας χαρταετούς. Ο καθένας τους μοναδικός και ιδιαίτερος και το αποτέλεσμα φανταστικό.

Με χαρά και χαμόγελο αποχαιρετήσαμε τους ανθρώπους στο Εργαστήρι και με μεγάλη ανυπομονησία περιμένουμε τα έργα μας στο σχολείο, για να ολοκληρώσουμε τη διακόσμησή τους.

Σχετικά Άρθρα

Πρέπει να συνδεθείτε για να σχολιάσετε.
Αρχείο
  • Πρόσφατα
  • Δημοφιλή
  • Ετικέτες