30 Ιαν 2017

Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ...

"Οι μεγάλοι ήταν κάποτε παιδιά, αλλά μόνο ελάχιστοι το θυμούνται..." Ένα από τα πολλά μηνύματα του Μικρού Πρίγκιπα, ενός από τα πιο αγαπημένα λογοτεχνήματα όλων των εποχών για μικρούς και μεγάλους, που ζωντάνεψε μπροστά στα μάτια των παιδιών μας.

Ο Μικρός Πρίγκιπας, αν και μικρός, θίγει "μεγάλα" θέματα, όπως το τι είναι η πραγματική αγάπη και ποια πράγματα τελικά είναι αυτά που έχουν σημασία στη ζωή μας. Μέσα από τις ερωτήσεις του σοφού πρωταγωνιστή, ρίξαμε μια ματιά στα μυστήρια της ζωής και είδαμε τον κόσμο με μια παιδική αλλά και ουσιαστική ματιά, μαθαίνοντας να μην προσπερνάμε γεγονότα και συναισθήματα που έχουν μεγάλη αξία για τη ζωή μας. Μέσα από τη μουσική, τον χορό και το τραγούδι οι μικροί μας μαθητές διαπίστωσαν πως αγάπη σημαίνει να ακολουθούμε την καρδιά μας, παραβλέποντας τα εμπόδια που μπορεί να προκύπτουν.

Αυθορμητισμός, παιδικότητα, δυνατές φιλίες, ισχυροί δεσμοί, ουσιαστικές σχέσεις είναι μερικά από τα μηνύματα της θεατρικής παράστασης, που ταξίδεψαν τους μαθητές μας σε έναν κόσμο, όπου μόνο αυτές οι αξίες θα τον κάνουν ουσιαστικά βιώσιμο. Έτσι, λοιπόν, εμείς καλούμαστε να παλέψουμε για αυτές τις αξίες και, όπως φάνηκε, τα παιδιά μας είναι ήδη έτοιμα!

Σχετικά Άρθρα

Πρέπει να συνδεθείτε για να σχολιάσετε.
Αρχείο
  • Πρόσφατα
  • Δημοφιλή
  • Ετικέτες