26 Ιαν 2017

ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ... ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΗΧΩΝ!

Πώς θα σας φαινόταν η ιδέα να περπατήσετε σε αθλητικά μονοπάτια και να περιηγηθείτε σε ηχητικά τοπία; Εμείς είχαμε την ευκαιρία να τα ζήσουμε όλα αυτά, αποκομίζοντας άριστες εντυπώσεις από την επίσκεψή μας στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος! 

Εκεί είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε δύο μοναδικά προγράμματα! Οι μαθητές του Δ1 συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Αθλητικά Μονοπάτια" και δοκίμασαν τις δυνάμεις τους σε διάφορα αθλήματα. Η ενόργανη, η ξιφασκία, ο στίβος, το μπάσκετ και πολλά ακόμη ολυμπιακά αθλήματα διαδέχτηκαν το ένα το άλλο και τα παιδιά μας έδειχναν να απολαμβάνουν την κάθε τους στιγμή! Στόχος του προγράμματος ήταν η δημιουργική ενασχόληση των μαθητών, δίνοντας παράλληλα έμφαση στην ανάπτυξη των κιναισθητικών δεξιοτήτων τους και την ενίσχυση της αθλητικής τους κουλτούρας!

Συγχρόνως, οι μαθητές του Δ2, ξεναγήθηκαν στο πρωτοποριακής αρχιτεκτονικής κτιριακό συγκρότημα που θα φιλοξενήσει την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και την Εθνική Λυρική Σκηνή. Ηχητικά τοπία διαφορετικής αισθητικής περίμεναν τους μικρούς μας εξερευνητές, που είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με έννοιες, όπως ο ήχος, η φυσική και η τεχνητή ηχητική πηγή. Με ενδιαφέροντα μέσα συνδύασαν τον ήχο με την εικόνα! Τέλος, ηχογράφησαν το ηχητικό τοπίο, που οι ίδιοι ανακάλυψαν στον χώρο, συνθέτοντας τη δική τους ηχητική παρτιτούρα!

Σχετικά Άρθρα

Πρέπει να συνδεθείτε για να σχολιάσετε.
Αρχείο
  • Πρόσφατα
  • Δημοφιλή
  • Ετικέτες